Yeşile destek

Güncelleme Tarihi:

Yeşile destek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2000 00:00

Haberin Devamı

İZMİR Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş'ın, Sümer Holding'in 160 dönüm alana kurulu İzmir Basma Sanayi'nin özelleştirme kapsamından çıkarılarak, yeşil alan olarak değerlendirilmesi önerisi, İzmir gündemine oturdu. İzmirliler, Özelleştirmeden Sorumlu Devlet Bakanı Yüksel Yalova ile görüşmek için harekete geçti.

İZMİR'in yeşil fakiri bir kent haline geldiğini belirten Konak Belediye Başkanı Erdal İzgi, önerinin doğru olduğunu belirtti, ‘‘Bu tür projeler üretmek ve hayata geçirmek için geç bile kaldık. Hemen Yalova ile görüşülmeli. Biz de elimizden gelen desteği vermeye, katkı koymaya hazırız’’ dedi.

DEMİRTAŞ da, Yalova'dan randevu istediklerini belirtti, ‘‘Yalova, Özelleştirme İdaresi Başkanı Uğur Bayar'la yurtdışında. Önümüzdeki hafta dönmesi bekleniyor. Kendisiyle hemen görüşmek istiyoruz. İzmir Basma Sanayi'nin tapusunu İzmir'e istiyoruz’’ diye konuştu. İstanbul'da Sümer Holding'in Beykoz Ayakkabı Fabrikası arazisinin Boğaziçi Üniversitesi'ne verildiğine dikkati çeken Demirtaş, Basma Sanayi arazinin de İzmir'e verilebileceğini söyledi, ‘‘Basma Sanayi'nin makinaları özelleştirilsin. 160 dönüm alana sahip olan İzmir Basma Sanayi İzmirliler'e yeşil alan olarak kazandırılsın’’ dedi.

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, Demirtaş'ın önerisini saygıyla karşıladığını söyledi. Turan'dan Alsancak Limanı'nı da içeren bölgede bir planlama yaptıklarını belirten Piriştina, ‘‘Bu çalışmadan ne sonuç çıkar bilemiyorum. Uzman arkadaşlar imara açılabilecek, yeşil alan olabilecek yerleri beliryecek ve bir rapor hazırlayacak. Bu doğrultuda çalışmalara başlayacağız. Kent merkezinde özelleştirme kapsamında diye her kamu kuruluşunu yeşil alan yapalım düşüncesi doğru olmaz. Biz zaten bir planlama çalışması yapıyoruz. Çalışma tamamlandıktan sonra ortaya çıkacak raporla birlikte öneriyi de dikkate alırız. Ama kararı verecek olan uzman kadronun raporu belirleyici olacak’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!