Yeşil cinayeti

Güncelleme Tarihi:

Yeşil cinayeti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2000 00:00

Haberin Devamı

Bodrum Yalıçiftlik'te yangınlardan kurtulan 54 dönüm alana 3 yıl önce kamyon başına 500 bin liraya moloz dökme izni verildi. Ancak alan atık ve çöple doldu.

3 YIL önce köy statüsünde olan Yalıçiftlik'te tarihi kervan yolunun geçtiği sedir, kızılçam ve dağ çileğiyle bezenen 54 dönümlük alana moloz dökülebilmesi için Bodrum Kaymakamlığı, Bodrum Belediyesi, Milas Orman İşletmesi, Hafriyatçılar Derneği 49 yıllık protokol imzaladı.

Şimdiden taştılar

BELEDİYENİN kamyon başına 500 bin lira alması öngörüldü. Haklar 1999'da kurulan Yalı Belediyesi'ne devredildi. Ancak, aradan daha üç yıl geçmeden belirlenen alanın dışına da moloz, beton ve çöp dökülmeye başlandı.

İzin iptal edilsin

BODRUM Çevre Gönüllüleri Sözcüsü Saynur Gelendost, sözkonusu alanda cinayet işlendiğini savunarak protokolun iptal edilmesini istedi. Milas Orman İşletme Müdürü Metin Kaya ‘‘54 dönümlük yerin dışına moloz dökülüp, protokol amacı dışına çıkılıyorsa izni hemen iptal ederiz’’ dedi.

Araştırma yapılacak

KAYMAKAM Güven Taşbaşı, ormanlık alanda araştırma yaptıracağını açıklarken, Yalı Belediyesi'nin araziye koyduğu, ‘‘Doğayı seven değerli halkımızın yardımlarını bekler, saygılarımı sunarım. İsmail Altındağ. Belediye Başkanı’’ yazılı tabela da tepkilere yolaçtı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!