Yeni Zelanda’dan Didem Hoca’ya vefa

Güncelleme Tarihi:

Yeni Zelanda’dan Didem Hoca’ya vefa
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2015 10:39

ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) öğretim görevlisi olarak Otago Üniversitesi’nde doktora eğitimini sürdürürken 2011 yılındaki depremde hayatını kaybeden Didem Yaman’ın anısına Yeni Zelanda hükümeti burs vereceğini duyurdu.

Haberin Devamı

ÇOMÜ Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde öğretim elemanı 31 yaşındaki Didem Yaman, Yeni Zelanda’nın Dunedin kentindeki Otago Üniversitesi’nde burslu olarak doktora eğitimi alırken, 22 Şubat 2011 tarihinde ülkenin ikinci büyük kenti Christchurch’ta meydana gelen depremde enkaz altında kalarak yaşamını yitirmişti. Yeni Zelanda devleti, aradan 4 yıl geçmesine rağmen Didem Hoca’yı unutmadı. Didem Yaman’ın anısına bir burs programı başlattığını açıkladı.

Yeni Zelanda’dan Didem Hoca’ya vefa

Yeni Zelanda Türkiye Büyükelçiliği’nden yapılan duyuruda; "Didem Yaman’ı Anma (Doktora) Bursu; Dunedin kentindeki Otago Üniversitesi’nde doktora eğitimini gerçekleştirirken 2011 yılında meydana gelen Christchurch depreminde hayatını kaybeden Türk doktora öğrencisi Didem Yaman’ı onurlandırmak amacıyla başlatılmıştır. Bu doktora bursu, uluslararası ilişkiler ya da Yeni Zelanda’nın uzmanlaşmış olduğu afet yönetimi, deprem mühendisliği, ziraat ve eğitim vb. alanlarında doktora çalışmaları yapmak isteyen bir doktora öğrencisinin bütün masraflarını (öğrenim harcı, seyahat, yerleşim ve yaşam masrafları, sağlık ve seyahat sigortası, rehberlik ve akademik destek) karşılamaktadır" ifadelerine yer verildi. Eğitim, seyahat, yerleşim, yaşam ücreti ve akademik destek dahil sağlık ve seyahat sigortasını da karşılayan burs için başvuruların Didem Yaman Memorial Bursu, Yeni Zelanda Büyükelçiliği, 11 Kızkulesi Sokak, Gaziosmanpaşa, Ankara 06700, TÜRKİYE adresine yapılabileceği açıklandı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!