Yeni dış hatlar açıldı

Güncelleme Tarihi:

Yeni dış hatlar açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2012 00:00

İtalyan Astaldi Şirketi’nce yapımına Ocak 2011’de başlanan ve 100 milyon Euro’ya mal olan Milas- Bodrum Havalimanı Yeni Dış Hatlar Terminali, dün sabah itibariyle hizmete açıldı.

Haberin Devamı


İTALYAN Astaldi Şirketi’nce yapımına Ocak 2011’de başlanan ve 100 milyon Euro’ya mal olan Milas- Bodrum Havalimanı Yeni Dış Hatlar Terminali, dün sabah itibariyle hizmete açıldı. Yeni terminali yarım günde, İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Almanya’ya gidip gelen yaklaşık 3 bin turist kullandı.
Proje Müdürü İskender Bilgin, Milas-Bodrum Havalimanı Başmüdürü Durmuş Duman’la birlikte terminalde incelemelerde bulunan Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal, “Avrupa’nın dünyaca ünlü hava limanlarındakilerden daha modern ve güzel bir mimariye sahip. En kısa zamanda resmi açılışı yapacağız. Terminalin hizmeti aksatmayacak bölümlerinde çalışmalarımız devam ediyor. 130 bin metrekare alana kurulan terminal 425 metre uzunluğunda, 66 check-in kontuvarı, geliş ve gidişte 36 pasaport bankosu bulunuyor. Saatte 500 bagaj taşıma kapasiteli beş bant var. 24 yürüyen merdiven ve 29 asansörün bulunduğu terminal binasında 426 otomobil ve 114 otobüslük otopark da bulunuyor” dedi.

Haberin Devamı

DUTYFREE DE AÇILDI
Milas-Bodrum Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde, Unifree İşletme A.Ş.’nin 6 milyon Euro harcayarak 2 bin 400 metrekarelik alanda kurduğu dutyfree bölümü de törenle açıldı. 175 personelin 24 saat görev yapacağı dutyfree bölümünde yaklaşık üç bin çeşit ürün satışa sunuldu. Unifree İşletme Genel Müdürü Ali Şenher, “İştiraklerimizle Türkiye’deki dutyfree pazarının lideri olmayı başardık, altıncı mağazamızı Bodrum’da açtık. Pazar payımızı yapacağımız yatırımlarla daha da büyütmek istiyoruz. Bodrum bizim için çok farklı, değerli ve önemli bir destinasyon. Burada olmaktan mutluyuz. İlk gün turistlerin yaptığı alışverişler de ne kadar doğru karar verdiğimizi gösterdi” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!