Yaz meyveleri cep yakıyor

Güncelleme Tarihi:

Yaz meyveleri cep yakıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2016 16:09

MANİSA’daki pazar tezgahlarında karpuz, kiraz, erik ve kavun gibi yaz meyveleri yerini alırken; fiyatları cep yaktı. Sezonda 50 kuruşa kadar düşen karpuzun kilosu 3, eriğin 8, kavunun 5, limonun 5, çileğin 3 lira olduğu görüldü.

Haberin Devamı

Yaz meyveleri cep yakıyor

Manisa’da kavun, karpuz, kiraz, erik gibi yaz meyveleri pazar tezgahlarına çıktı. Manisa’da Karaköy Semtinde Pazartesi Pazarı’nda yaz meyvelerinin fiyatlardaki yükseklik nedeniyle vatandaş, sadece tezgahlara bakmakla yetindi.

Yaz meyveleri cep yakıyor

KARPUZLAR İRAN’DAN

Pazarda İran’dan gelen karpuzun kilosu 3, kavunun ise 5 liradan satıldı. Pazar esnafından Sabri Kamal, "Adana karpuzu henüz çıkmadığı için karpuzlar İran’dan, kavun ise Antalya’dan geldi. Vatandaşlar ortalama 7 kiloluk bir karpuzu 24 liraya alabilir. Ancak çok fazla bir talep yok. Sezonda kilosunu 40-50 kuruşa aldığı karpuza vatandaş 25 lira vermek istemiyor. Fiyatı soran, tadına bakan çok. Adana karpuzu çıkınca fiyatlar düşer" dedi.

Yaz meyvelerinden erik de pazarda 8 liradan satıldı. Vatandaş fiyatlardan şikayet ederken, pazar esnafı da kendilerinin yüksek fiyata aldığını savundu. Pazar esnafından Burhan Kamal, kirazın kilosunun 30 lira olmasından dolayı pazara kiraz getiremediklerini söyledi. Kamal, "Kirazı biz bile alamıyoruz. Onun için pazarda şuanda kiraz satılmıyor. Erik ise kilosu 8 lira olduğu için yarım kilo yarım kilo satıyoruz. 15-20 güne fiyatlar normal seyrine girer. O zaman talep daha fazla olur" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!