Yatırımcıya küçük tüyolar

Güncelleme Tarihi:

Yatırımcıya küçük tüyolar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2014 16:53

YAŞAR Üniversitesi Ekonomi Bölümü Başkanı Doç. Dr. Umut Halaç, sanayici ve küçük yatırımcıya yeni yıl için önerilerde bulunurken, “Küçük yatırımcı, 2015’te faiz indirim kararını beklesin ve uzun vadeli yatırım için ödeyebiliyorsa ev sahibi olsun” dedi.

Haberin Devamı

Türk Lirası faizinin önümüzdeki yılda da reel bir getiri sağlayacağını düşünmediğini söyleyen Doç. Halaç, altındaki küçük yükselişin de, güvenli liman arayışındaki küçük yatırımcının oraya yönelmesi nedeniyle ortaya çıktığını kaydetti. Halaç, “Altın eski haline dönecek, yine dalgalı gidecek ve düşüş sürecek. Küçük yatırımcı mümkün olduğunca altın yatırımından uzak durmalı” diyerek, şöyle devam etti;

En mantıklı dolar
“Siyasi sorun çıkmazsa, ABD faiz oranlarını artırmazsa, Merkez Bankası faiz indirimi kararına devam eder. Faiz inerse dolar biraz daha yukarı çıkar. Küçük yatırımcı, faiz indirim kararını beklesin ve uzun vadeli yatırım için ödeyebiliyorlarsa ev sahibi olsun. Dolar bazında faiz şu an için en mantıklı yatırım gibi görünüyor, seçimlere kadar tercihlerin arasında ön planda olması lazım. Borsa ise iyi bilenlerin işi küçük yatırımcı için riskli.”

Haberin Devamı

İHRACATÇIYA ÖNERİ
İhracatçıların AB pazarını hedeflerse daha çok kazanacağını belirten Umut Halaç, “AB durgunluğa girdiğini kabul edip parasal genişlemeye gideceğini açıkladı. Talep artışı kaçınılmaz. Sanayicilere dolar kurunu sabitlemeleri için opsiyon kullanmaları önerimi yineliyorum. Böyle bir durumda risklerini ortadan kaldırmış olurlar” dedi.

Yatırımcıya küçük tüyolar

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!