Yatağan Santralı yatağa düşürdü

Güncelleme Tarihi:

Yatağan Santralı yatağa düşürdü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2000 00:00

Haberin Devamı

ÇEVRE zararlılarına karşı savaşlarıyla ülkenin her yerinde tanınan Ressam Saynur Gelendost, 70 yaşına gelmesine karşın eylemlerine ara vermedi. Son aylarda Yatağan Termik Santralı'nın bacalarından çıkan zehirli gazların oluşturduğu inversiyon nedeniyle yöre halkının sıkıntısını paylaşmak için her fırsatta ilçeye giden Gelendost, yorgun düştü.

Kan ve serum takviyesi yapıldı

SON olarak geçen pazartesi günü Yatağan'da iki aylık dönemde 23'üncü kez tekrarlayan inversiyon sırasında ilçeye giden çevre gönüllüsü Gelendost, eve bitkin döndü, önceki gün de öğle saatlerinde Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Saynur Gelendost'a ilk müdahaleyi yapan Dahiliye Mütehassısı Dr. Mehmet Akif Yılmaz, kan ve serum takviyesi yaptı.

BODRUM Çevre Gönüllüleri Derneği Kurucu Başkanı ve Abdi İpekçi Barış Ödülü Komitesi Üyesi Gelendost'u dostları hastanede yalnız bırakmadı. İlk ziyaretçileri 1992'de Ankara-Atina arasındaki 15 günlük ‘‘Barış Yolculuğu’’nu birlikte gerçekleştirdikleri Bodrum Sualtı Cankurtarma Derneği Başkanı Cenk Sezgin ve Dernek Üyesi Arif Yılmaz oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!