Yaşar’dan doğalgaz ve elektriğe çözüm

Güncelleme Tarihi:

Yaşar’dan doğalgaz ve elektriğe çözüm
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2000 00:00

Haberin Devamı

İŞADAMI Selim Yaşar, doğalgaz ve elektrik dağıtımı tartışmalarına alternatif bir öneriyle katıldı. BDS Uluslararası İş Geliştirme ve Yabancı Sermaye Hizmetleri Şirketi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar, ‘‘Doğalgaz ve elektrik dağıtımına, Fransız ve ABD'li şirketler talip. Yabancı sermayenin bu projelere katılması, teknoloji getirecekleri için çok önemli'' dedi.

GEDAŞ'la SENKOM'un anlaşması için arabulucu olacağını söyleyen Yaşar, ‘‘Anlaşır ve yüzde 50 ortaklıkla yabancı sermayeyi aralarına alırlarsa bu iş çözülür. Talip olan yabancı sermaye bu konunun uzmanı. Eğer anlaşma sağlanırsa İzmir kazanacak. İzmirliler kaliteli enerji kullanma imkanına sahip olacak'' dedi.

Büyükşehir tek başına yürütemez

DOĞALGAZIN da çok önemli bir proje olduğunu ifade eden Yaşar, Aliağa'ya kurulacak enerji santralı, LNG tesisleri ve dağıtımının toplam 3.1 milyar dolara malolacağına dikkati çekti. Dağıtımı Büyükşehir Belediyesi'nin tek başına yürütmek isteğine karşı çıkan Yaşar, ‘‘Büyükşehir sınırları, Tire, Aliağa, Kemalpaşa gibi sanayi yoğun ilçeleri kapsamıyor. Bu işe talip olan yabancı sermaye ise Aliağa'dan başlayıp İzmir ili sınırlarına kadar doğalgazı götürmeyi hedefliyor'' dedi.

ALMAN Sagir'in İnciraltı'na, 30 trilyon liraya malolması planlanan Türkiye'nin en büyük alışveriş ve kültür merkezini kurmayı planladığını hatırlatan Yaşar, grubun Türkiye'nin 3 ilinde daha aynı projeyi gerçekleştirmeyi planladığını belirtti. Yaşar, ‘‘Ancak İnciraltı'ndaki SİT kalkmazsa Sagir Türkiye'nin hiçbir yerine yatırım yapmayacak. Yabancı sermayeyi bir kez küstürürseniz, bir daha gelmez. Bu projenin gerçekleşmesi için ilgili bakanlıklarla görüşüyoruz'' diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!