Yaren'in büyük düşü

Güncelleme Tarihi:

Yarenin büyük düşü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2009 00:00

23 Nisan’da hastaneden, "Büyüyünce meşhur olmak istiyorum, gazetelere röportajlar vermek istiyorum" sözleriyle herkesin yüreğini sızlatan 7 yaşındaki Yaren Billur’un bu dileğini Ege Hürriyet gerçekleştirdi.

YAREN, bizden biri. Yaşamayı deliler gibi seviyor. Şarkılar söylüyor, gülücükleri dudaklarından eksik etmiyor. En büyük düşü ise, meşhur olmak. Gazetecilere özel röportajlar vermek. Yaren, geçtiğimiz aralık ayından bu yana İzmir’de hastanede tedavi görüyor. Ege Üniversitesi Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi’nden izinli olarak gittiği Bodrum Turgutreis’te karşısında kendisiyle röportaja gelen gazeteci ağabey ve ablalarını gören Yaren sevinçten havalara uçtu, "Hayallerim gerçek oldu" dedi.

Neşeli ve enerjik

Nöroblastoma tanısı konulan ve tedavilerin ardından hastalığı tekrarlayınca yeniden hastane odalarına dönmek zorunda kalan Yaren yaşama sevinciyle herkese örnek oldu. Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi’ndeki 23 Nisan törenlerinde hasta akranlarıyla kutlamaya katılan Yaren, başında peruğu, neşeli, enerjik haliyle gazetecilerin önüne çıktı ve sandalyenin üzerinde şiirlerini okudu, rap söyledi, yerinde duramadı. Fotoğrafları çekilirken, "Gazeteye mi çıkacağım, meşhur olacağım" diyerek objektife poz verdi. Yaren’in hayallerini anlatırken, "Ben büyüyünce ünlü olacağım. Burayı, hastaneyi çok seviyorum. Doktorluğu çok seviyorum, doktor olabilirim. Mankenlik de güzel. Onu da olabilirim. Ne olursam olayım ünlü olacağım. Büyüyünce meşhur olmak istiyorum, gazetelere röportaj vermek istiyorum" sözleri yankı buldu.

İzinde görüştük

Gazeteci ağabey ve ablaları Yaren’in bu dileğini büyümesini beklemeden gerçekleştirdi ve doktorların izinli gönderdiği Bodrum Turgutreis’te görüştü, röportaj yaptı. Belediyede sekreter olarak çalışan Tülin Billur ve zabıta memuru Ali Billur’un kızları Yaren’in yaşam mücadelesi herkesi hayran bırakıyor. Bu yıl başladığı Zeyyat Mandalinci İlköğretim Okulu’nda sadece 3 ay öğrenim görebilen, sonra da tedavi için okulu bırakmak zorunda kalan Yaren arkadaşları çocuk bahçesinde bulunuyor.

Düm Tek Tek’i söyledi

Ruj ve allık sürdükten sonra Hadise’nin kıyafetini giyerek geldiği çocuk parkında bankın üzerine çıkıp eline mikrafonu alan Yaren, öğretmeni Hüseyin Ertop, kuaförü Serdar Aybek, çocuklar ve büyüklere Hadise’nin ’Düm Tek Tek’ adlı şarkısını söyledi. İzleyenler Yaren’i alkış yağmuruna tuttu. Yaren "Güzel olduğumu biliyorum, şarkı söylemeyi ve sanatçı olmayı, televizyonlara çıkmayı istiyorum. Hayalim çok ünlü biri olmak. Ünlü olunca da arkadaşlarıma oyuncak alacağım" dedi.

Neler olmak istiyor

Yaşam sevgisini ve neşesini asla kaybetmeyen Yaren şunları söyledi:

"Büyüyüp çocukları tedavi etmek için doktor, daha çok oyun alanı ve çocuklara oyuncak dağıtmak için belediye başkanı olmak istiyorum. Ayrıca Hadise gibi ünlü bir şarkıcı olmak için de şarkı söylemeyi sürdüreceğim. Şimdiden meşhur oldum. Hayallerim gerçekleşti. Beni duyan herkese teşekkür ediyorum."

Yaşama tutunma arzusu

Yaren’in öğretmeni Hüseyin Ertop, "Yaren okula başladığı günden beri tüm öğretmenlerini şaşırtmıştı. Çok hareketli, çok zeki ve çok neşeli. Hastalıkla verdiği yaşam mücadalesini mutlaka kazanıp hayata ve arkadaşlarının arasına geri döneceğine inanıyorum. Onun yaşama tutunma gücü birçok büyükte yok. Onun hastalğına karşı verdiği mücadele bizlerin ona olan hayranlığını arttırıyor" dedi.

Moral veriyor

Yaren’in peruğunu çıkartıp birlikte kameralara poz verdiği annesi Tülin Billur da zaman zaman dolan gözleriyle "Yaren tek kızımız. Eşim ve ben sürekli tanrıya dua ediyoruz. Yaren hastalığı süresince verdiği mücadelede bizden çok güçlü çıktı. Mümkün olduğu kadar hastalık konusunu açmıyoruz. Biz ona destek vereceğimize, o neşeli tavırları yaşama sarılması ile bize moral veriyor" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!