Yardımlarını gece yarısı yapıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Yardımlarını gece yarısı yapıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2008 00:00

Çoğunluğu doktor ve sağlık çalışanlarından oluşan 90 gönüllüyle yola çıkan Simav Kervan Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, dar gelirli ailelerin umudu oldu. Üyeler, yoksul ailelere gece geç saatlerde malzeme ulaştırarak adres ve kişileri afişe etmemeye özen gösterdi.

Amaç utandırmamak

"Bizim farkımız yoksul ve muhtaç vatandaşların eksiklerini gece yarısı evlerine götürmek. Kimseyi aldığı yardımdan dolayı rencide etmemeye özen gösteriyoruz" diyen Altaş, Simav’ın Tabakhane Mahallesi Atatürk Caddesi’ndeki Kazcıoğlu Apartmanı’nın alt katında bir yıldan bu yana aralıksız faaliyet gösteren derneğin geç saatlere kadar açık tutulduğunu, görevlilerin gün boyu iş başında olduğunu söyledi.

Hesap numaraları

Yardım etmek isteyenlerin (0274) 513 90 98 numaralı telefonu arayabileceğini kaydeden Altaş, bağışların evlerden alındığını ifade etti. İş Bankası Simav Şubesi’nde 4621 0352798, Akbank Şubesi’nde 502 0035153 numaralı hesap açtırdıklarını bildiren Altaş, "Amacımız gizli yoksulların hepsine yardım eli uzatmak" diye konuştu.

Ayrıca şifa da dağıtıyor

Derneğin hastanede tedavi olanağı bulamayan yoksul ve yardım gerekenlere de el uzattığını kaydeden Başkan Hakkı Altaş, şunları söyledi:

"Üyelerimizin çoğunluğu doktor ve sağlık çalışanı olduğu için muhtaç vatandaşlara bir şey hissettirmeden ilaç başta olmak üzere diğer sağlık yardımlarında da bulunabiliyoruz. Faaliyetlerimizden dolayı vatandaşlar tarafından takdir edilmemiz bizleri kamçılıyor. Aslında bizim yaptığımız hayırsever ve sağduyulu Simav halkının yardımlarına aracı olmak, derdini kimseye anlatamayan gizli yoksul ve muhtaç vatandaşların yüzlerini güldürmek. Onların yüzlerinin gülmesi bizleri çok mutlu ediyor."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!