Yardım edene de sopa şiddeti

Güncelleme Tarihi:

Yardım edene de sopa şiddeti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2013 00:00

İZMİR Tabip Odası, Alsancak’taki binasını Taksim Gezi Parkı protestolarında yaralanan ve biber gazına maruz kalan vatandaşlara yardım için ilkyardım müdahale merkezi haline getirdi.

Haberin Devamı

Sahra hastanelerini andıran binada hekimler dört gün boyunca gönüllü olarak tıbbi yardımda bulundu. Gaza maruz kalanlara hazırladıkları özel solüsyon, hafif yaralananlara ise vatandaşlar tarafından temin edilen tıbbi malzemelerle müdahale eden sağlık çalışanlarına eli sopalı sivil kişi ve güvenlik güçlerinin saldırdığı ileri sürüldü.

 Aniden geldiler

Saldırıda başında darbe alan İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Anestezi Uzmanı Özlem Aydın, yaşananları şöyle anlattı: “Pazar gecesi hepimiz binanın önündeydik. Biri resmi kıyafetli polis, diğeri sivil iki kişinin binaya doğru koştuğunu gördük. Sonra ben içeri girerek kapıyı kapatmak istedim. Polis kapı kapanmasın diye araya cop soktu. O sırada kafama darbe yedim. Ama kimden darbe yedim görmedim. Sivil kişinin üstünde polis olduğuna dair bir şey yoktu. Darbe yiyince yere düştüm, arkadaşlar beni içeriye çekti. Şikayetiçi oldum. 3 gün iş göremez raporu aldım. Omzumda ve sırtımda ağrılarım var” dedi. İzmir Tabip Odası Başkanı Opr. Dr. Suat Kaptaner ise, “Biz burada hekimlik ve insanlık görevimizi yapıyoruz. Hastanelerde, sağlık kurumlarında verdiğimiz hizmetin ilk halini burada veriyoruz. Kim yaralanırsa yaralansın hekim olarak yardım etmek durumundayız” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!