Yangın sezonu bitti su tankerleri geldi

Güncelleme Tarihi:

Yangın sezonu bitti su tankerleri geldi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2009 01:58

Muğla İl Özel İdaresi’nin orman yangınlarında kullanılmak üzere 40 köy için aldığı, her biri 4 bin 661 lira değerinde, arazöz tipi tam otomatik su tankerleri dağıtıldı. Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, tankerleri üreten firmaya, "Yangın sezonu bitti, tankerleri getirdiniz" diyerek tepki gösterdi.

MUĞLA İl Özel İdaresi Sekreterliği Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü bütçesinden orman yangınlarında kullanılmak üzere 40 köye, toplam 186 bin 440 lira değerinde arazöz tipi tam otomatik su tankeri alındı. Traktörlerle çalıştırılan su tankerleri içindeki basınçlı motor sistemiyle suyu 20 metre uzağa basabiliyor. Üç tonluk su tankeri hortumu ve basınç sistemiyle küçük bir yangın söndürme arazözü gibi çalışıyor. Arkasında yol sulama ünitesi ve muslukları bulunan tankerler köylülerin diğer ihtiyaçlarını da karşılayabilecek bir sistemde tasarlandı. Yangına hassas bölgelerdeki köylere dağıtılan su tankerleri için Makine İkmal Müdürlüğü’nde devir teslim töreni düzenlendi. Törene Vali Ahmet Altıparmak, İl Genel Meclis Başkanı Zeki Köylü, İl Genel Sekreteri Ali Topçuoğlu, Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, il genel meclis üyeleri, daire müdürleri, muhtarlarla ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bütçemiz bu kadar

Törende konuşan Vali Ahmet Altıparmak, üretici firma Nur-Ak Şirketi’ne su tankerlerini geç teslim ettikleri için tepki gösterdi. Altıparmak, "Umarım tankerleri yangınlar için kullanmak zorunda kalmayız. Köylerimiz çok daha fazla yatırımı hak ediyor, ancak bütçe bu kadarına yeterli. Köylere hizmet götürürken, köy ayrımı yapılmıyor, herhangi bir parti ya da siyasi düşünce gözetilmiyor. Tankerleri yapan üretici firma geç teslim etti. Yangın sezonunun sonuna gelindi, tankerler getirildi. Daha önce getirilmeliydi. Bu tankerler aynı zamanda küresel ısınmanın verdiği olumsuz etkilere karşı kısmi de olsa köylünün su ihtiyacına cevap verecek. Bu nedenle için tankerlerin arkasına musluk koydurduk" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!