Yalnız yaşlılara güvenli bileklik

Güncelleme Tarihi:

Yalnız yaşlılara güvenli bileklik
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2015 01:36

TÜRKİYE’nin önde gelen güvenlik şirketlerinden İzmir merkezli Doğankoç, kurmak için TÜBİTAK’la işbirliği yaptığı Ar-Ge merkezinde ürettiği ürünlerin sosyal konular başta olmak üzere pek çok alanda kullanılmasını amaçlıyor. Şirketin sahibi Kenan Doğan, bunlardan biri olan güvenlik görevlisinin uyuyup uyumadığını gösteren nabız bilekliğinin yalnız yaşayan yaşlılar için de can simidi olabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

1 milyonluk yatırım

Bir ilke imza atarak güvenlik sektörüne yenilikçi soluk getiren Doğankoç, Ar-Ge ve Bilişim Merkezi’nde yazılım ve donanım üretmenin yanı sıra bunları yurt dışında da değerlendirmeye karar verdi. TÜBİTAK ve Ege Üniversitesi Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (EBİLTEM) ile işbirliği yaparak 1 milyon TL’lik yatırım yapan şirket, elektronik ve bilgisayar mühendislerinden oluşan Ar-Ge ve Bilişim Merkezi’nde akıllı kayıt ve geçiş sistemleri, otomatik açılır kapanır bariyerler, hırsızlığa karşı sinyal takip sistemlerinin yanı sıra kendi güvenlik görevlilerinin güvenliğini ve verimini artıracak çalışmalara da yoğunlaşarak denetim maliyetlerini yüzde 30 düşürmeyi başardı.

Yalnız yaşlılara güvenli bileklik

Haberin Devamı

Sektörün öncüsüyüz
Doğankoç Grup Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Doğan, bu projeden önce de önemli yenilikler yaptıklarına dikkat çekerek, “Uluslararası alanda rekabet edebilmek için kendi teknolojilerimizi ve yazılımlarımızı üretmek zorundayız. Biz de kendi sektörümüzde bunun öncüsü olduk. Elemanın yanı sıra yüksek çözünürlüklü kameralar, alarm sistemleri, akıllı devriye kontrol sistemi gibi pek çok unsuru bir arada kullanarak bütünleşik, ikinci nesil güvenlik anlayışını yapabilen Türkiye’deki tek firmayız. Yaptığımız yeniliklerde maliyetten dolayı güvenlik hizmeti alamayan firmalara da hizmet sağlıyor olacağız” diye konuştu.

Uyumayı tespit edecek
“Özellikle güvenlik elemanlarının kendi güvenliği ve denetimi konusunda da atılım yapacağız” diyen Doğan, şöyle devam etti: “Bizim güvenlik görevlilerinin uyuyup uyamadığını şimdiye kadar kamera takibinden anlıyorduk. Ama eleman kamera dışına da çıkabiliyor. Şimdi kamera ekranında olsa bile bazen izleyen arkadaşlarımız onu atlayabiliyor. Yeni sistemle bir bilekliğimiz olacak ve uyku durumunu haber veren nabız kontrolü bulunacak. Nabız belli değerin altına düşünce hemen sinyaller gelecek. Öte yandan, projenin ikinci ayağında, biz zaten insanı takip ettiğimiz için yalnız yaşayan yaşlılara yönelik bazı kaygılara da çözüm olmayı umut ediyoruz. Nabız kontrolü yapan bilekliğimiz bu konuda da fayda sağlayacak” bilgilerini verdi.

Haberin Devamı

YÜZ TANIMA YAZILIMI

Yalnız yaşlılara güvenli bileklik

TÜBİTAK’la yaptıkları mentörlük çalışması kapsamında yüz tanıma yazılımı geliştirdiklerini de aktaran Doğankoç Grup Başkanı Kenan Doğan, Azerbaycan başta olmak üzere yurt dışına açılma planlarının bulunduğunu, bu yöndeki çalışmaların da son hızla sürdüğünü sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!