Yağmur İzmir'e yetti

Güncelleme Tarihi:

Yağmur İzmire yetti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2000 00:00

Haberin Devamı

Hafta sonunda başlayan ve aralıksız süren yağış, iki gündür kentte yaşamı felce uğrattı. Caddeler, sokaklar sular altında kaldı, yollar kapandı, ulaşım aksadı

SON yılların en kurak sonbaharını yaşayan İzmir, iki gün aralıksız yağan şiddetli yağmura teslim oldu. Cadde ve sokaklar sular altında kaldı, ulaşım aksadı, vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Metrekareye 100 kilo

İKİ günde metrekareye ortalama 100 kilo yağış düşerken, çeşitli semtlerde ev ve işyerlerini su bastı. Kanalların yetersiz kalması sonucu, ızgaralardan taşan yağmur suları yolları kapadı.

Bir gün daha yağmur

DERELER taşma noktasına geldi, deniz kabardı. Buca, Karabağlar, Hatay, Çamdibi, Karşıyaka, Göztepe, Çankaya ve Alsancak'ta baskınlara yol açan yağışın yarın da süreceği açıklandı.

İtfaiye alarma geçti

DÜN öğleden sonra etkisini artıran yağış İtfaiye Müdürlüğü'nü alarma geçirdi. 360 personelin kentin çeşitli bölgelerde tahliye çalışmalarını sürdürdüğünü belirten yetkililer, durumun kontrol altında olduğunu söyledi.

Bugün de sürecek

İZMİR Meteoroloji Bölge Müdürü Burhan Babalıoğlu, sağanak yağışın bugün de etkili olacağını belirtti. Babalıoğlu, ‘‘Hava sıcaklığının 17 dereceye kadar çıkacağını tahmin ediyoruz. Bu gece İzmir’de kaydedilen en düşük sıcaklık 12 derece’’ dedi. Babalıoğlu, Aydın’da bu sabah metrekareye 39.7, Manisa’da 31.0, Uşak’ta 1.9, Muğla’da 60.8 ve Denizli’de 7.8 kilogram yağış düştüğünü kaydetti.

Elektrik kesildi

KENTTE su baskınlarına ve taşkınlara neden olan yağmur nedeniyle pek çok semt karanlığa gömüldü. Çeşitli bölgelerde saatler süren elektrik kesintileri yaşandı, yaşam olumsuz etkilendi.

Yağmur yağdı böyle oldu

İZMİR'de kurak bir sonbaharın ardından iki gündür ‘‘bardaktan boşanırcasına’’ yağan sağanak yağmurlar yaşamı olumsuz etkiledi.

YAKIN geçmişte derelerin taşıp, 60'ı aşkın vatandaşın öldüğü selleri hatırlayan İzmirliler endişe ve korku yaşarken, yaşam felce uğradı, ancak büyük üzüntülere yolaçacak sıkıntılar meydana gelmemesi rahatlattı.

ARALIKLARLA süren yağış nedeniyle kentin bazı bölgelerde su taşkınları yaşandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, büyük bir sıkıntı yaşanmadığını söyledi. Ekiplerin hafta sonundan itibaren alarmda olduğunu belirten Piriştina, ‘‘Yağmur nedeniyle sıkıntı yaşamıyoruz. Lodos bizi etkiledi. Denizin kabarması nedeniyle, bazı kanallar çekmedi. Ekiplerimiz 24 saat görev başında. Kimsenin endişe duymasına gerek yok’’ dedi.

YAĞIŞIN aralıklarla süreceğini belirten Meteroloji Müdürlüğü yetkilileri, Orta Akdeniz üzerinden gelen sistemin çarşamba gününden itibaren İzmir'de etkisini yitireceğini, ancak Ege Bölgesi'nin güney kesimlerinde yağışın birkaç gün daha süreceğini söyledi. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyrettiği, bugün hava sıcaklığının 17 derece dolaylarında olacağı belirtildi.

Fevzipaşa Bulvarı girişindeki yaya geçidi sular altında kalınca, vatandaşlar karşıdan karşıya, kalasların üzerinden geçti.

Yağmur, Alsancak Silo Kavşağı ile Cumhuriyet Meydanı'nı Konak'a bağlayan Atatürk Caddesi'ni sular altında bıraktı.

Yağmurda tıkanan kanalları, belediye ekipleri çeşitli yöntemlerle açmaya çalıştı. Cumhuriyet Meydanı'nda kanallar, demir çubuklarla açıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!