www.aşk.com

Güncelleme Tarihi:

www.aşk.com
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2000 00:00

Haberin Devamı

Chat yaparken tanışan bedensel engelli gençle liseli kız sevdalandı. İnternet aşkı adliyelik olurken, 2 genci kimse ayıramadı.

SANAL sohbet bu kez Aydınlı anahtarcı Hüseyin Alkan ile Ankaralı Z.Y.'nin filmlere konu olabilecek aşkına aracılık etti. Yanlış tedavi sonucu sakat kalan Hüseyin Alkan, 8 ay önce, merak üzerine gittiği internet kafede, bilgisayar tuşlarına dokununca Z.Y. ile tanıştı.

Ankara'yı terk etti

LİSE son sınıf öğrencisi Z.Y., Alkan'ın arkadaşlık teklifine olumlu yanıt verdi. İnternette başlayıp telefon görüşmeleriyle süren sıcak sohbetler, aşkı getirdi. Z.Y., okulunu, evini ve Ankara'yı terk ederek, yüzünü bile görmediği Hüseyin uğruna Aydın'a geldi.

Tutuksuz yargılanacak

BİR ay birlikte olan aşıklar, evlenmeye karar verdi. Ancak Hüseyin, Z.Y.'nin ailesinin şikayetçi olması üzerine gözaltına alındı. Adliyeye sevkedilen Hüseyin, son anda ailenin şikayetten vazgeçmesi üzerine tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Film gibi sahneler

Z.Y.'yi ailesi Ankara'ya götürdü. Sevgilisinden ayrı kalmaya ancak bir gün dayanabilen genç kız, soluğu yine Aydın'da aldı. İki gencin otogardaki göz yaşartan kavuşma sahnesini çevrede toplananlar da merakla izledi. Hüseyin ile Z., ‘‘Sonunda ölüm de olsa ayrılmayız’’ dedi.

İnternette love story

AYDIN'da 1 yaşındayken çocuk felci geçiren, tedavisi sırasında damarına isabet eden enjeksiyon iğnesi yüzünden iki bacağı tutmaz olan Hüseyin Alkan, eğitimini ortaokula kadar sürdürebildi. Dayısı İsmail Kavruk'un yanında anahtarcılık yapan 23 yaşındaki Hüseyin, 8 ay önce, merak üzerine bir internet kafeye gitti.

SAMSUN adlı kafede bir bilgisayarın başına oturan Hüseyin, Ankara'daki Yağmur İnternet Kafe'den sanal sohbete katılan Başkent Lisesi son sınıf öğrencisi Z.Y.'ye mesaj göndererek arkadaşlık teklif etti. ‘‘Merhaba, tanışabilir miyiz’’ mesajına olumlu yanıt veren Z.Y., ile Hüseyin arkadaş oldu. Sohbet ilerledi, arkadaşlık yerini sanal aşka bıraktı. Z.Y, 1.5 ay önce Aydın'a gelerek Hüseyin'i buldu, bir daha Ankara'ya dönmedi. Ailesini arayıp durumu bildiren genç kız, Hüseyin ile evleneceğini söyledi.

Kız istemeye gidildi

GENÇ kızın ailesi de ılımlı davrandı. Hüseyin'in babası Namık Alkan, Ankara'ya giderek müstakbel gelinini ailesinden ‘‘usulen’’ istedi. Z.Y.'nin babası Kemal, annesi Sıdıka da rıza gösterdi. Düğün hazırlıklarına başlandı. Ancak kız evi, damatlarının bedensel engelli olduğunu öğrenince vazgeçti. Aydın'a gelen aile, karakola başvurarak kızlarının alıkonulduğunu söyleyerek şikayetçi oldu. Hüseyin Alkan gözaltına alınıp adliyeye çıkarıldı. Ancak Z.Y., ‘‘Bu aşktan vazgeçmem‘‘ diye diretti. Ailesini razı etmeyi başardı. Aile şikayeti geri alınca, Hüseyin küçük yaşta kızı alıkoymak suçundan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Sevgilisine koştu

ANKARA'ya götürülen Z, baba evinde bir gün kalıp Aydın'a koştu. Hüseyin ile Z.Y.'nin otogardaki kavuşması, gözyaşartan film sahnelerini aratmadı. İki aşık, birbirilerine sarıldı, hiç ayrılmamak üzere yemin etti ve evlilik hazırlıklarına başladı.

Ölürüm de geri vermem

HÜSEYİN Alkan, Z.Y. ile 7 ay internet ve telefonla görüştüklerini belirterek, ‘‘Aydın'a gelmek istediğini söyledi. Kabul ettim. Bir ay yanımda kaldı. Hayatıma ortak oldu. Yaşantımı gördü. Evlenmeye karar verdik. Ailesi önce evliliğe razı oldu. Bacaklarımın sakat olduğunu görünce fikirleri değişti. Kızlarını bu evlilikten vazgeçirmek istediler. Önemli olan benim sakatlığım değil. Düşüncelerim. Kafam. Ben Z.'ye aşığım. Ölürüm de geri vermem. Bizi kimse ayıramaz’’ dedi.

Z.Y. de uğruna memleketini, ailesini, okulunu bıraktığı aşkını anlatırken, ‘‘Bilgisayarın tuşları kanalıyla başlayan arkadaşlığımız bugün bu noktaya geldi. Yıldırım aşkına tutuldum. Bana her şeyini anlattı. Bir şey gizlemedi. Sevgi dolu mesajları o kadar yürektendi ki, kendimi ona çok yakın hissettim. Yaşımın küçük olması nedeniyle evlilik için ailemin rızası gerekiyordu. Önce evet dediler. Şimdi ise karşı çıkıyorlar. Bizi rahat bıraksınlar’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!