Vural’dan "kaplumbağa"lı seçim kampanyası

Güncelleme Tarihi:

Vural’dan kaplumbağalı seçim kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2015 12:58

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, 1 Kasım genel seçimleri için kırmızı ve beyaz renkteki iki Volkswagen Beetle marka otomobili, parti amblemleri ile kendisine ait fotoğraflarla kaplattı. Vural, seçim bölgelerini dolaşıp, seçim kampanyasını yürüttü. Otomobili kullanan Vural, diğer yandan da araçtaki ses sistemiyle halkı selamladı, zaman zamanda onlarla şakalaşıp oylarını istedi.

Haberin Devamı

Yaklaşan 1 Kasım seçimleri için çalışmalarını sürdüren MHP Grup Başkanvekili ve İzmir milletvekili adayı Oktay Vural, değişik bir yöntemle İzmir sokaklarına çıktı. Vural, kendi fikri olan kampanya kapsamında kırmızı ve beyaz renkli iki Volkswagen Beetle marka otomobili, partisinin ambleminin yanı sıra kendi fotoğraflarıyla kapladı. Güzelbahçe’den Buca’ya kadar seçim turu atan Vural, otoyol üzerinde, diğer araç sürücülerini özel ses sistemiyle selamladı. Yol üzerindeki akaryakıt istasyonuna da girip yakıt alan Oktay Vural, burada da hem vatandaşlar hem de istasyon görevlileriyle sohbet etti. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Buca sokaklarında da, bir yandan otomobilini kullandı, bir yandan da araçtaki ses sistemiyle vatandaşları selamladı, zaman zaman da onlarla şakalaşıp oylarını istedi.

POLİSLER DE MEGAFONLA DESTEK İSTEDİ

Bazı kişiler MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural’a isteklerini yüksek sesle konuşarak veya bağırarak duyurmaya çalıştı. Yanından geçen bir polis ekibi de Vural ile aynı yöntemi kullandı ve megafondan, emeklilik durumlarıyla ilgili destek istedi. Şehir turu sırasında zaman zaman da halkla bir araya gelen Oktay Vural, parti vaatlerini anlattı, hükümeti eleştirdi. Seçim çalışması sırasında DHA’ya konuşan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, propaganda yöntemiyle ilgili, şöyle dedi:

"Fikir sahibi benim. Araçların dizaynı dahil. Bu sefer 7 Haziran seçimlerinden sonra direksiyon bizde, ne yaptığımızı biliyoruz. Nereye gittiğimizi biliyoruz. Kampanyamızda çok mütevazı. Farkındalık oluşturmak istiyoruz. Propagandada baskın olanlar olabilir ama bizde böyle farkındalık yapmak istedik. Önemli olan halkla aramızda bariyer olmadığını göstermek. Onların içinde geziyorum. Kırmızı beyaz en büyük Türkiye diyoruz. Ülkenin geleceğine oy ver dediğimize göre Türkiye’nin geleceği ay yıldızın yükselmesiyle olur. Böylelikle de mesajımızı veriyoruz" dedi. Kendi kaynaklarıyla kampanyalarını sürdürdüklerini de anlatan Oktay Vural, "Seçimlerde az ve öz çalışma yapmak istiyoruz. Çok fazla araç giydiremiyoruz ama vatandaşlar araçlarına MHP magnetleri yapıştırdı. Biz de kendi kaynaklarımızla kampanyayı sürdürüyoruz. Az zamanda çok yere gitmem gerekiyor, çok yere gitmem için de araçla olmak lazım. 1 Kasım’da seçimde başarılı olmak istiyoruz."

"HANGİ OLAYDA İSTİFA ETTİLER Kİ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bakanların istifasına yönelik yaklaşımını da eleştiren MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Her olaydan sonra bakan istifa eder mi?’ demiş. Hangi olayda hangi istifa etmiş ki? Bu kadar terör, Ermenek, Soma oldu istifa eden mi oldu? Hızlı tren kazası, Reyhanlı’da bombalama oldu istifa eden mi oldu? Bırak istifayı hangi kamu görevlilerinden yargılanan oldu? Türkiye’de hukuk sistemi çalışmıyor. Zorba bir devlet anlayışı var. Bir tane istifa örneği göstersinler. Bunun vicdanı, sorumluluğu yok. Onlarca olay oldu Cumhurbaşkanı ’Valilerin operasyon yapmasına izin vermedik’ demedi mi? Sonra dedi ki; ’Bazı kamu görevlilerinin ihmali var?’ Peki bu ihmali yapanla ilgili ne yapıldı? Ellerine saat takanlar, hakara makaracılar, yatak odalarında para bulunanları balkona çıkardılar, onore edildiler" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ’Kuzu kuzu gelecekler’ sözlerine de tepki gösteren MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, milletiin, gücünü, iradesini alarak geldiklerini anlatırken, şöyle devam etti:

"Bu milletin iradesi kimsenin kuzusu değil. Cumhurbaşkanı, cumhurbaşkanlığını yapacak, ben de görevimi yapacağım. Bu milletin iradesi olsun, getirsin bakayım bizi tek başına iktidara kim kuzu kuzu veriyor görevi göreceğiz. AKP’nin artık tek başına iktidar olması mümkün değil. Biz bir şey alırsak milletimizden alırız ve milletimizin iradesiyle geliriz. Birileri de gereğini kuzu kuzu yerine getirecektir. Dolayısıyla bu kadar kibre gerek yok. Biz memurun muyuz ya! Devlet yönetilmez bu üslupla. Aziz milletimiz bize güç versin. MHP’yi tek başına iktidara getirsin nasıl kuzu kuzu görevi verecekler."

AÇILIŞTA BİNALİ YILDIRIM ELEŞTİRİSİ

Oktay Vural, Güzelbahçe Balıkçı Barınağı’nın açılış törenine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım’ın katılmasını, burada konuşma yapmasını ağır bir dille eleştirdi. Binali Yıldırım’ın hiçbir sıfatı olmadığını ifade eden MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Seçim kampanyası sürdürüyoruz. Havuzdan beslenenler olabilir. Ama bu seçim kampanyasında açılışlar yapılıyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın açılışında, tarafsız olması gereken bakan var, açılışta AKP’nin ampulleri var. ’Memleket meselesi’ diye seçim sloganları kullanılıyor. Bunlarda hukuku tanımazlık var. Hak hukuk yok. İzmir’e bir hizmet yapıyorsunuz. Bunu, milletvekili bile olmayan birisinin açmasını sağlamak demek, hiçbir sıfatı olmayan milletvekili adayının açması demek, kamu imkanlarıyla seçim propagandası yapaktır. Ama ne kadar namertlik yaparlarsa yapsınlar, havuzumuz olmayabilir, biz milletin iradesiyle geleceğiz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!