Vezne isyanı

Güncelleme Tarihi:

Vezne isyanı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2000 00:00

Haberin Devamı

BALÇOVA Korutürk Mahallesi'nde yedi yıldır hizmet veren İZSU ve TEDAŞ veznelerinin iki ay önce kapatılması vatandaşları zor durumda bıraktı. Faturalarını ödemek için üç kilometre uzaklıktaki Balçova veya Narlıdere'ye gitmek zorunda kalmaktan yakınan vatandaşlar veznelerini geri istedi.

KORUTÜRK Mahallesi'nde park içine İZSU, TEDAŞ ve TELEKOM için vezne yeri inşa ettirdiğini söyleyen Muhtar Ekrem Esenlik, ‘‘30 bin nüfuslu mahallede ödeme yapabileceğimiz bir banka da yok. İZSU, memuru emekli olduğu için, TEDAŞ ise yeterli hasılatı toplayamadığı için veznesini kapattı’’ dedi.

MUHTAR Esenlik, İZSU Genel Müdürlüğü'nün, veznelerin açılması yönündeki taleplere ‘‘yeni sistem içinde değerlendirilecek’’ şeklindeki açıklama ve faturaların ödenebileceği bankaların listesini göndererek yanıt verdiğini söyledi, ‘‘İyi de tek bankamız bile yok. Bizimle dalga geçiyorlar’’ dedi.

KORUTÜRK Mahallesi'ndeki veznesinde bilgisayar, yazıcı ve diğer ekipmanları tozlanmaya terkeden İZSU yetkilileri, İzmir'de 104 adet vezne ve 234 banka şubesine para yatıralebileceğini belirterek, mahalle sakinlerinin şikayetlerini inceleyeceklerini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!