Vergi rekortmenlerine Bakan'dan ödül

Güncelleme Tarihi:

Vergi rekortmenlerine Bakandan ödül
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2012 13:37

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İzmir Ticaret Odası ve İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı'nın organizasyonunda düzenlenen yemekte kentin vergi rekortmenlerine ödül verdi.

Haberin Devamı

İzmir'in 2010 yılı kurumlar ve gelir vergisi rekortmenlerinden ilk 5 kurum ve kişiye Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ödül verdi. Hilton Oteli'nde düzenlenen ödül törenine, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Vali Yardımcısı Ardahan Totuk, Ak Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, EXPO 2020 İzmir Yürütme Komitesi Başkanı Mahmat Özgener, İZSİAD Başkanı Ayhan Baran, İzmir Vergi Dairesi Başkanı Mustafa Gürhan Acar ile aralarında Erdoğan Özgörkey, İlhan Gürel, Ömer Yüngül, Selim Gökdemir gibi iş dünyası temsilcileri, maliye bürokratları, İTO Yönetim Kurulu ve meclis üyeleri katıldı. İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in İEÜ’de yaptığı Türkiye Ekonomisi ve Gelecek Vizyonu başlıklı konuşmayı kitaplaştırma izni aldığını belirterek, “Bakan Şimşek, çok güzel bir sunum hazırlamıştı. Bende ilk defa 2050 vizyonu ile ilgili bir sunum dinlemiş oldu. Bu konuşmanın en kısa sürede deşifresini yaparak kitaplaştırılması iznini aldım. Bu kitabı en kısa sürede sizlere ulaştıracağım” diye konuştu.


Uluslararası taşımacıları dinledi
İzmir'de sabah saatlerinden itibaren yoğun bir programı olan Bakan Şimşek, akşam saatlerinde de Swissotel Grand Efes'te İTO Meclis Üyesi Metin Akdurak, Martı Uluslararası Nakliyat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Kurşun ve İTO Mali Danışmanı İzmir Vergi Dairesi eski Başkanı Mustafa Bulut’un katıldığı mini zirvede uluslar arası taşımacıların sorunlarını dinledi. Kordon Vergi Dairesi ile davalık olan yaklaşık 100 nakliyecinin sorunlarının iletildiği görüşmenin ardından kısa bir açıklama yapan İTO Meclis Üyesi Metin Akdurak, “Bakan konu ile ilgili bizleri dinledi. Sorunu çözme konusunda ümit verdi. Ankara’da belli temasları gerçekleştirmesinin ardından sektör temsilcileri olarak Bakan Şimşek’ten sorunu çözdüğü müjdesini bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Kimler Ödül aldı?


Kurumlar vergisinde ödül alanlar
1-Philsa Philip Moris Sabancı- Genel Müdür Sedat Müderrisoğlu
2-JTI Japon Tobacco Int.- Genel Müdür Bilgehan Anlaş
3- MSC Gemi Taşımaclığı- Genel Müdür Hasan Piroğlu
4- (İsmini açıklanmasını istemediği için gelmedi)
5- Pınar Süt- Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı

Haberin Devamı


Gelir Vergisi’ndie ödül alan rekortmenler
1- Lucien Arkas (Mazereti nedeniyle katılamadı)
2- Nail Özkardeş
3- Muharrem Pehlivanoğlu
4- Ali Pehlivanoğlu (Mazereti dolayısıyla katılamadı)
5- Seylan Yaz

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!