Vergi protestosu

Güncelleme Tarihi:

Vergi protestosu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2000 00:00

Haberin Devamı

İZMİRLİ avukatlar, Gelir Vergisi Kanunu'nda yapılan değişiklikle, vergilendirmede kendileri için yeniden hayat standardı esasının getirilmesini protesto etti. Konak'taki Hasan Tahsin İlk Kurşun Anıtı önünde toplanan yaklaşık 200 avukat adına bir açıklama yapan İzmir Barosu Başkanı Noyan Özkan, değişikliğin avukat ve serbest meslek sahiplerini son derece olumsuz etkileyeceğini söyledi. Anayasanın 73'üncü maddesinin ‘‘Herkes kamu giderlerini karşılamak üzere mali gücüne göre vergi ödemekle yükümlüdür. Vergi yükünün adaletli ve dengeli dağılımı maliye politikasının sosyal amacıdır’’ hükmünü içerdiğini hatırlatan Özkan, değişikliğin eşitlik ilkesine de aykırı olduğunu savundu. Özkan, ‘‘Hayat standardı uygulamasında, mali gücü olmayan, az veya çok olan arasında hiç bir ayrım gözetilmeden vergi alınmaktadır’’ dedi.

BU yasanın ardından birçok kişinin bürolarını kapatmak zorunda kalacaklarını ileri süren Özkan, ‘‘Cumhurbaşkanımız malesef bu yasayı onaylamıştır. Ancak Anayasa Mahkemesi'ne başvurarak bu haksız yasayı inceletme yetkisi vardır’’ diye konuştu.

Konak Meydanı'nda toplanan avukatlar adına açıklama yapan İzmir Barosu Başkanı Noyan Özkan, yeni vergilendirme biçiminin Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu savundu. (Fotoğraf: DHA - İZMİR)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!