Van’a sürekli destek

Güncelleme Tarihi:

Van’a sürekli destek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2011 00:00

VAN’da yaşanan deprem felaketinden sonra Ege Bölgesi’nde açılan kampanyalar giderek genişliyor.

Haberin Devamı

Ege Üniversitesi kampus içince üç farklı noktada oluşturulan çadırlarda yardım malzemeleri toplanıyor.Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, “Yapılan yardımların sürdürülebilirliği çok önemli. Bir ay sonra yeniden bir kampanya yapacağız. Böylece depremin ardından yardımların sürekliliğini sağlamaya çalışacağız. Bütün ülkemizin başı sağolsun” dedi.

Belediyede toplanıyor

Karşıyaka’da Belediyesi’nin başlattığı kampanya, vatandaşların da katılımıyla sürüyor. Belediyenin zemin katında toplanan yardımlar, ayrı ayrı paketlenerek türlerine göre ayrıldı. Deprem bölgesinde en çok ihtiyaç duyulan malzemelerin toplanması konusunda çalışma yapan yetkililer daha çok kadın-erkek-çocuk giysisi, ayakkabı, iç çamaşırı, battaniye-yorgan, bebek maması, bebek bezi, kadın pedi, süt, su, kuru bakliyat, gıda malzemesi (makarna, pirinç, bulgur, bisküvi), temizlik malzemeleri, ısıtıcı-soba gibi yardım malzemelerini topladı. Yardım TIR’ı bugün yola çıkıyor.

Haberin Devamı

Gaziemir’de evsiz kalanlar için seferber olan vatandaşlar, battaniye, kazak ve çok miktarda halı bağışında bulundu. Bir kamyon malzeme ihtiyaç sahiplerine teslim edilmek üzere Van’a doğru yola çıktı. Gaziemir Gıda Bankası Yardımlaşma Derneği Başkanı Birsen Şenol, “Bölgeden öncelikli olarak kuru erzak, çocuk bezi ve hijyenik ürünler talep ediliyor. Halkımız diğer kamyonlar için yardımları bu şekilde hazırlarsa daha faydalı olacağımıza inanıyorum” dedi. Yardım malzemesi göndermek isteyenlerin, Gaziemir Gıda Bankası Yardımlaşma Derneği’ne 0 232 251 52 58 numaralı telefondan ulaşabilecekleri belirtildi.

3 TIR yola çıktı

Aydın Belediyesi öncülüğünde toplanan ve genellikle battaniye ile tüplü ısıtıcılardan oluşan yardımlar, üç TIR’a yüklenerek afet bölgesine gönderildi. Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu kampanyanın devam ettiğini söyledi.

RESEPSİYON İPTAL

İzmir’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında her yıl düzenlenen Cumhuriyet Resepsiyonu, son dönemde çok sayıda şehit verilmesi ve büyük üzüntü yaratan Van depremi nedeniyle iptal edildi.İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, konuyla ilgili olarak yayınladığı genelgede, özellikle son dönemde yaşanan terör olaylarında şehit olanlar ve Van depreminde hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralılara da acil şifa diledi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!