Vali’nin şok kararı

Güncelleme Tarihi:

Vali’nin şok kararı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2014 01:01

DENİZLİ Valisi Abdülkadir Demir, önceki gün öğlen saatlerinde merkeze alınması için İçişleri Bakanlığı’na dilekçe verdi, ilgili sorulara, “Bir gerekçesi yok” diye yanıt verdi.

Haberin Devamı

Karar kentte şok etkisi yaratırken, Demir, dün yaptığı açıklamada ise, “Kararımla ilgili açıklama yapmak istemiyorum. Böyle uygun gördüm. Kararımın ardında başka şeyler aranmasın. Bugüne kadar başta Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci olmak üzere, milletvekillerimiz ve bürokratlarımızla gayet uyumlu çalıştık. Bakanlığın bana dönüş yapmasını bekliyorum. Gerekli işlemleri yapıp merkeze alacaklardır. Bu kararımı Bakan Zeybekci ile dilekçeyi verdiğim gün paylaştım. ‘Hayırlı olsun’ dedi. Sayın Zeybekci’ye, bize ve Denizli’ye verdiği katkılardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Kulislerde ise, Vali Demir’in yakın zamanda çıkacak Valiler Kararnamesi’yle merkeze alınacağını öğrendiği, önce davranıp, kendisinin dilekçe verdiği iddia edildi.

KİMDİR

AVUKATLIK ruhsatı sahibi, evli ve 3 çocuk babası olan Abdülkadir Demir, Gaziantep İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’ni yürütürken 2008’de Erzincan Valisi olarak atandı. Demir, ardından da 11 Ağustos 2011 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla Denizli Valiliği’ne getirildi. 30 Ağustos 2011’den bu yana Denizli’de görev yapan Demir, yaklaşık 3 yıllık sürede Pamukkale turizm yolu, Tripolis Antik Kenti’nin 12 ay boyunca kazılması, göçük meydana gelen Güney Şelalesi’nin yeniden düzenlenerek turizme kazandırılması, Karahayıt’ın termal sağlık turizmine kazandırılması gibi önemli projelere imza attı. Abdülkadir Demir, iş dünyası başta olmak üzere sivil toplum örgütleri ve toplumun her kesimiyle iyi ilişkiler kurdu. Kısa sürede adı ‘Halkın Valisi’ne çıktı. Gezi eylemleri sırasında, “Ben Denizli halkına güveniyorum” dedi ve dönemin Emniyet Müdürü Zeki Bulut’a talimat verip, polisi sokaklardan çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!