Uzay Kampı'nda uluslararası arkadaşlıklar kuruluyor

Güncelleme Tarihi:

Uzay Kampında uluslararası arkadaşlıklar kuruluyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2015 15:11

İZMİR'deki Uzay Kampı Türkiye, 10 ülkeden 170 öğretmen ve öğrenciyi kentte bir araya getirdi. Altı günlük uluslararası yaz kampına katılan öğrenciler hem İngilizcelerini ilerlettiler hem de yeni dostluklar kurdu.

Haberin Devamı

19-25 Temmuz döneminde düzenlenen 6 günlük Uluslararası Yaz Kampı programına Polonya, Yunanistan, Bulgaristan, Letonya, Tunus, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kazakistan, Finlandiya ve Türkiye'nin farklı illerinden 170 öğretmen ve öğrenci katıldı. Uygulamalı uzay bilimleri ve teknolojileri eğitimi alan, uzay istasyonuyla sanal uzay uçuşu yapıp simülatörlere binen öğrenciler, farklı ülkelerden gelen arkadaşlarının sunum ve dans gösterilerini ilgiyle izledi.
Uzay Bilimleri Eğitimiyle Küresel Dostluk Vakfı'nın Yunanistan temsilcisi Beth Athanassiadis, Uzay Kampı'nı gençlerin farklı kültürlerle etkileşime geçebilecekleri dünya standartlarında bir yer olarak tanımladı. Athanassiadis yaptığı açıklamada Uzay Kampı Türkiye'ye katılan öğrencilerin farklı ülkeden gelen yaşıtlarıyla etkileşimde bulunduklarına, farklı kültürleri tanıdıklarına ve ortak payda olan İngilizce dilinde iletişim kurduklarına işaret ederek, kampın herşeyiyle eşsiz bir tecrübe sunduğunu belirtti.
Büyük ilgi gören uluslararası programlara katılan öğrenciler uzay bilimleri ve teknolojileri eğitimlerinin yanı sıra kültür paylaşım geceleri, barbekü partisi, havuz aktiviteleri, mini golf gibi pek çok sosyal etkinlikle de bir araya geliyorlar. Bir ESBAŞ girişimi olarak 2000 yılında, Ege Serbest Bölgesi'nde açılan ve bu yıl 15'inci yıldönümünü kutlayan kampın yaz programları 22 Ağustos'a kadar devam edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!