Utanmadan bir de sabıka kaydı istedi

Güncelleme Tarihi:

Utanmadan bir de sabıka kaydı istedi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2010 00:00

Aşkına karşılık bulamadığı sınıf arkadaşı Seval Erdoğan’ı dekanın odasında öldüren, Şefik Dağaçar gördüğü tedavi sonrası iyileşti. Adliyeye sabıka kaydı için bile başvuran Dağaçar, turist rehberliği yapmak istediğini belirtti.

Haberin Devamı

ONDÖRT yıl önce aşkına karşılık bulamadığı sınıf arkadaşı Seval Erdoğan’ı öldüren Şefik Dağaçar’ın hastaneden taburcu olduktan sonra periyodik olarak altı ayda bir yapılan sağlık kontrollerini aksatmadan yaptırdığı ortaya çıktı. Raporlarda Dağaçar’ın tamamen iyileştiği belirtildi. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin beklemeli öğrencisi 39 yaşındaki Şefik Dağaçar, 1996 yılında aynı okulun 3. sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Seval Erdoğan’ı, dekanın odasında tabancayla üç el ateş ederek öldürdü. İdam cezası istemiyle yargılanan Dağaçar, İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ömürboyu hapis cezasına çarptırıldı.

Cezai ehliyeti yoktur

Dağaçar, Adli Tıp Kurumu’ndan gelen “cezai ehliyeti yoktur” raporuyla Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde bir yıl gözlem altında tutulduktan sonra, 10 yıl önce serbest bırakıldı. Altı ayda bir sağlık kontrolünün yapılması karara bağlandı. Dağaçar’ın 10 yıl boyunca, altı ayda bir Adliye’ye gelip İnfaz Memurluğu’ndan aldığı belgeyle, Ege Üniversetisi Tıp Fakültesi Hastanesi Psikiyatri Anabilim Dalı’nda ve Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde, zorunlu olan sağlık kontrollerini aksatmadan yaptırdığı ortaya çıktı. Şefik Dağaçar’ın yapılan kontrollerinde sağlığına kavuştuğu belirtildi.

SON RAPOR AĞUSTOS’TA

Haberin Devamı

Şubat ayında Adliyeye gelip, İnfaz Masası’ndan hastaneye gitmek için belge alan Şefik Dağaçar’ın bugüne kadar gelen raporlarında sağlıklı olduğunun, tamamen iyileştiğinin belirtildiği kaydedildi. Dağaçar’ın Ağustos ayında son kez alacağı raporun ardından, İnfaz Masası görevlilerinin, ellerindeki dosyayı davanın görüldüğü mahkemeye göndereceği, mahkemenin tedaviye ihtiyacı olup olmadığına karar vereceği öğrenildi.

10 YILDIR ARAMIZDA

10 yıl önce serbest kalan ve öğrenci affından yararlanarak eski okuluna yeniden dönmek isteyen, tepki nedeniyle bundan vazgeçen Dağaçar, son kez sağlık kontrolü için hastaneye gidecek. Serbest kaldıktan çoğunlukla İzmir dışında yaşayan, bir kez de İzmir Adliyesi’ne gelip, turist rehberliği yapmak istediğini belirterek, adli sicil kaydını nasıl çıkartacağını, sabıkasının görünüp görünmeyeceğini soran, bilgi alıp ayrılan Dağaçar’ın bu yıl ağustos ayında son kez kontrole gideceği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!