Ustalığına güvenen kadınlar bekleniyor

Güncelleme Tarihi:

Ustalığına güvenen kadınlar bekleniyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2012 00:00

KARŞIYAKA Belediyesi, sağlıklı beslenmeyi teşvik etmek, Akdeniz tipi beslenmenin sağlığa katkısını halka anlatmak ve Ege Bölgesi’nin lezzetli yemeklerini öne çıkarmak amacıyla üçüncü kez Zeytinyağlı Yemek Yarışması düzenliyor. Yarışmanın son başvuru tarihi 7 Mayıs 2012 olarak açıklandı.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıllarda büyük ilgi gören yarışma, bu yıl da yine zeytinyağlı yemekler ve zeytinyağlı hamur işleri (börek ve tatlılar) kategorilerinde gerçekleşecek. Hünerine, damak zevkine, yaratıcılığına güvenen 18 yaşından büyük herkesin katılabileceği yarışma için başvurular Karşıyaka Belediyesi Bostanlı Kadın Danışma Merkezi’ne şahsen yapılacak. Yarışmanın  danışmanlığını ise gazeteci Nedim Atilla üstlenecek.
Zeytinyağlı yemeklerde; Ümmühan Tibet (UZZK Yönetim Kurulu Üyesi ve zeytinyağı uzmanı) Birsen Durak, Christopher Dologh (Kristal Yağları Genel Müdürü, Nilgün Gürkaynak (İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları Bölümü Öğr. Üyesi), Nevzat Peker (Şef), hamur işlerinde ise Mustafa Tan (UZZK Başkanı), Nazan Turhan (İEÜ Mutfak Sanatları Bölümü Öğr. Üyesi), Aysel Aksoy (Karşıyaka Belediyesi Meclis Üyesi), Alexia Yenel (İEÜ Mutfak Sanatları Bölümü Öğr. Üyesi) ve Nejdet Polat (İzmir Aşçılar Derneği Başkanı) juri koltuğunda oturacak.

TANITIM DA VAR

Haberin Devamı

Yarışmanın dışında 9 Mayıs 2012 saat 09.30’da zeytin konseptli standlar kurularak tanıtım ve satış yapılacak. Gazeteci Ahmet Aydın Akansu’nun fotoğraf sergisi açılacak, zeytinyağı tadım eğitimi düzenlenecek.  Tüm etkinlikler Bostanlı Park Kafe’de olacak. Yarışma için başvurular, Bostanlı İskele karşısındaki Güzel Sanatlar Parkı içinde bulunan Bostanlı Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi’ne şahsen yapılacak.

CAZİP ÖDÜLLER

Her iki kategoride de birincilere yemek takımı ve Kristal Naturel Sızma Zeytinyağı, ikincilere, çatal kaşık takımı ve Kristal Naturel Sızma Zeytinyağı, üçüncülere kahvaltı takımı ve Kristal Naturel Sızma Zeytinyağı verilecek. Jüri özel ödülü ise neskafe takımı ve özel üretilmiş zeytinyağından oluşuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!