Ustalığın yolu Ayvalık’tan geçer

Güncelleme Tarihi:

Ustalığın yolu Ayvalık’tan geçer
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2010 00:00

Prof. Filiz Ali’nin öncülüğünde kurulan Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi, 2010 etkinliklerine yarın keman ve viyola ustalık sınıfıyla başlayacak.

Haberin Devamı

KLASİK müzik alanında kendini geliştirmek isteyen genç müzisyenler 19- 26 Haziran arasında Ayvalık Müzik Akademisi’nde  (AIMA) buluşacak. Keman ve viyola ustalar sınıfının (masterclass) eğitmenleri arasında, Avusturyalı besteci Johann Nepomuk David’in oğlu, keman virtüözü Lukas David ve Çek keman ekolünün önemli isimlerinden Bohuslav Matousek de yer alıyor. Diğer eğitmenler ise Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı Başkanı Prof. Çiğdem İyicil ve Çek oda müziği topluluğu Talich Quartet’in viyolacısı Vladimir Bukac olacak. Ayvalık’ta 12 yıldan bu yana, her yıl yaz ve sonbahar aylarında, yaylı çalgılar ağırlıklı ustalar sınıfı düzenleyen akademi beş yıl sonra yeniden gitar için ustalar sınıfı yapıyor.
Konuk İdil Biret
24- 31 Temmuz da yapılacak masterclass’a, klasik gitar dünyasının önemli isimlerinden, gitar virtüözu ve besteci Nikita Koshkin konuk olacak. Ardından, üçüncü kez AIMA’ya katılan İdil Biret 24- 31 Ağustos’ta piyano masterclass’ını yönetecek. 12- 19 Eylül’de ise, altı yıl boyunca AIMA’ya konuk olan Alman çellist Peter Bruns, viyolonsel masterclass’ı yönetecek. 23-28 Eylül’de de şair ve yazar Enis Batur, yöneteceği Edebiyat Atölyesi’yle, müzik ve edebiyat ilişkisini yorumlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!