Urla’da Slow Food gönülüsü kadınlar

Güncelleme Tarihi:

Urla’da Slow Food gönülüsü kadınlar
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2010 20:23

URLA’da Fast Food yemek kültürüne karşı örgütlenen Slow Food (Yavaş yemek) gönüllüleri Urla’nın yöresel yemek değerlerinin unutulmaması için halka açık alanda Ispanak Balığı yaparak dağıttı. Geçen hafta zengin ot çeşitlerini tanıtmak amacıyla doğa gezisi düzenleyen Slow Food gönüllüleri ardından Urla’nın yöresel damak tatlarından biri olan Ispanak Balığı yaparak dağıttı. Eski günleri andılarUrla Beğendik Abi Restoranı’nın sahibi ve Slow Food’un gönüllülerinden Handan Kaygusuzer ve oğlu Hikmet Kaygusuzer tarafından yapılan Ispanak Balığı büyük beğeni topladı. Ispanak Balığını ilk kez tadanlar çok beğenirken eskiden anneanne ve babaannelerinin yaptığı bu yemeği bilenler eski günleri andılar.  Slow Food Urla Başkanı Bilge Bengisu Öğünlü, Urla’da slow food hareketini 25 gönüllü ile başlattıklarını ve her geçen gün gönüllü sayısının arttığını dile getirerek slow food hareketinin amacının yöresel yemek değerlerini tanıtmak ve onlar hakkında farkındalık yaratmak olduğunu söyledi. Slow Food hareketinin ilk olarak italya’da 1989 yılında ortaya çıktığını ve 2006 yılından beri ülkemizde de benimsendiğini belirten Bilge Bengisu Öğünlü, “Türkiye’de ilk olarak 12 topluluk kuruldu ve Ege’de Urla, Alaçatı, Bardacık, Ayvalık ve Tire olmak üzere 5 grup bulunuyor. Fast Food hareketine karşı bir reaksiyon olarak başlayan Slow Food, yöresel yemek değerlerini, adil şekilde üretilen, sürdürülebilir tarımı destekliyor. Gelecek nesillereBir yerleşimde slow food benimsenmeden Slowcity (Sakin Şehir) olunamıyor. Yarımada bölgesi slow food ve slow city olabilecek potansiyele sahip. Bundan sonra Urla’nın en önemli değerlerinden olan ve tarihi çok eskilere dayanan zeytin ve özellikle zeytin ağaçlarının korunması üzerine bir çalışma yapmak istiyoruz” dedi. Urla Beğendik Abi Restoranın sahibi ve Slow Food gönüllüsü Handan Kaygusuzer, Urla’nın ot kültürü açısından çok zengin olduğunu ve bu kültürü yaşatmak, gelecek nesillere aktarabilmek için çalışmalar yaptıklarını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!