Ünlülerin sitesinde yıkım krizi yaşandı

Güncelleme Tarihi:

Ünlülerin sitesinde yıkım krizi yaşandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2010 00:00

Bodrum Gündoğan’da bir çok ünlünün villasının bulunduğu ve davası hala süren sitede jandarma gözetiminde yıkım başladı. Ancak, mahkeme yıkımı durdurdu.

Haberin Devamı

MÜTEAHHİT Eyüp Kılınç, 1999’da Gündoğan’da 55 dönümlük araziye, 40 lüks villadan oluşan site yaptı. Kılınç, villaları sosyal tesis, fitness center, çocuk evi, jenaratör ve arıtma tesisi konseptiyle 500 bin-2 milyon euroya, aralarında Can Tanrıyar, Cem Duna, Hüsnü Özyeğin, Levent Kırca, Mehmet Barlas, Deniz Gökçe, Kamil Özçoban, Asaf Savaş Akat, İrfan Koç, Serap Yağız ve Can Peker’in de bulunduğu bir çok ünlüye sattı.
Gündoğan Belediyesi, üç yıl önce sitenin sosyal tesis ve müştemilatının kaçak olduğunu belirleyip, 22 bin TL ceza keserek, kısmen yıkım kararı verdi. Site yönetimi de belediyeye “Cezanın iptali”, müteahhit Kılınç hakkında da “dolandırıcılık” iddiasıyla 10 dava açtı.

Elektrik ve su kesildi

Davalar sürerken, müteahhit Eyüp Kılınç, İstanbul Barosu avukatlarından Okan Fenercioğlu ve 80 jandarma eşliğinde, önceki sabah siteye gelerek yıkıma başladı. Site sakinlerinin avukat Göray Karadut aracılığıyla başvurduğu Bodrum 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, davalar sonuçlanana kadar yıkımı durdurdu. Ancak, dört saatte, jeneratör ve arıtma tesisinin de bulunduğu sosyal tesis ve müştemilatın yüzde 90’ı yıkılınca site elektriksiz ve susuz kaldı.

Tazminat davası açarız

Haberin Devamı

Avukat Göray Karadut, müteahhit Kılınç’ın sitedeki diğer bazı yerlerin de kaçak olduğunu belirtip, 22 Nisan’da encümenden yıkım kararı çıkartırdığını iddia etti. Karadut, “Yangından mal kaçırır gibi yapılan yıkımda bazı demirbaş da zarar gördü. Oysa yıkım için müteahhite bir ay süre verilmişti. Kılınç, sosyal tesislerin de içinde bulunduğu bu projeleri göstererek vilları sattı. Villa sahipleri şimdi maddi ve manevi zarara uğradı. Elektriği, suyu, arıtması, sosyal tesisi olmayan bir villayı kimse yüksek paralar ödeyerek almak istemez. Yeni bir tazminat davası açacağız” dedi.

Suçlu duruma  düşerdik

Yıkımın ardından Kılınç adına bir açıklama yapan Avukat Okan Fenercioğlu ise, site sakinlerinin iddialarının asılsız olduğunu öne sürdü. Fenercioğlu, tüm sosyal tesis ve müştemilatın, Kılınç tarafından site yönetiminin bilgisiyle yapıldığını iddia ederek, şunları söyledi:
“Belediyenin aldığı karar bize tebliğ edilince yıkım kararı aldık. Yıkım için daha önce geldiğimizde bir kaç kez site yöneticisiyle adamlarının sert tepkisiyle karşılaştık. Bu nedenle kaymakamlığa müracaat edip, jandarma ile yıkımı gerçekleştirdik. Yıkımı yapmasaydık kanunlar karşısında biz de suçlu duruma düşerdik.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!