Ünlü tenorlar buluştu

Güncelleme Tarihi:

Ünlü tenorlar buluştu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2013 01:28

ÇEŞME Beledesi ile Türkiye Tanıtım Araştırma Demokrasi ve Laik Oluşum Vakfı (TÜLOV) işbirliğinde Türkiye’de yetişen ve dünyada çeşitli başarılar elde eden 10 tenor Çeşme Açıkhava Tiyatrosu’nda sanatseverlerle buluştu.

Haberin Devamı


Açıkhava Tiyatrosu’ndaki konsere, CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Belediye Başkanı CHP’li Faik Tütüncüoğlu, TÜLOV Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aslan ve yaklaşık 1000 kişi katıldı. Türkiye’de bir ilk olan konserde Şef Tulio Gagliardo’nun yönetimdeki orkestra eşliğinde Türkiye’nin tenorları, dünyada büyük bir keyifle dinlenen popüler opera aryaları, napoliten şarkılar ile çeşitli yörelere ait türküler seslendirdi.
10 Sanatçı
Türkiye’nin yetiştirdiği önemli tenorlardan Erol Uras’ın da aralarında bulunduğu, Ankara’dan İhsan Ekber, Şenol Talınlı, Ayhan Uştuk, Aykut Çınar, İstanbul’dan Bülent Külekçi, Hüseyin Likos ve İzmir’den Aydın Uştuk, Levent Gündüz, Erdem Erdoğan’ın verdiği konseri, izleyiciler ilgiyle dinledi.
Harika eserler
Konserde 10 tenor, Asiye, Ah Bir Ataş Ver, Altun Hızma, Sene de Galmaz, Efem, Çökertme, İzmir’in Kavakları adlı türküler, G. Puccini Tosca operasından Cavaradossi arya (E Lucevan le stelle), Turandot operasından Calaf arya (Nessun Dorma), G. Verdi’nin Rigoletto operasından Dük arya (La donna e mobile), Aida operasından Radames arya (Celeste Aida) Tu canun chiagne, Chitarra Romana, Dicitencello vuoi, O sole mio, Torna a surriento, Granada gibi şarkıları tek tek sahne alarak seslendirdi. Son bölümde de birkaç arya ve türkünün sonunda 10 tenor CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Başkan Tütüncüoğlu, TÜLOV Yönetim Kurulu Başkanı Aslan ile birlikte “Çökertme” adlı parçayı seslendirdi.
Baykal, “Ülkeme olan güvenim ve inancım bir kez daha pekişti. Bu güzelliği gerçekleştirenlere ve onlara destek veren siz dinleyicilere yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!