Ünlü sanatçının çalışmaları İzmir'de

Güncelleme Tarihi:

Ünlü sanatçının çalışmaları İzmirde
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2013 01:05

Jan Hendrix'in fotoğrafları K2'de sergileniyor.

Haberin Devamı


İZMİR'deki K2 Güncel Sanat Merkezi, Meksika Büyükelçiliği işbirliğiyle ünlü sanatçı jan Hendrix'in ‘Trabajo De Campo’ (Doğa Çalışmaları) adlı fotoğraf sergisine ev sahipliği yapmaya başladı.
Meksika Büyükelçisi Martha Barcena Coqui, Meksika Fahri Konsolosu Kemal Çolakoğlu ve K2 Güncel Sanat Merkezi sahibi Ayşegül Kurtel'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen sergi açılış kokteyline çok sayıda İzmirli sanatçı ve sanatsever ilgi gösterdi. K2 Güncel Sanat Merkezi'nin bu yıl 10'ncu yılını kutlarken ekoloji ana tema çevresinde ele alınan birçok önemli proje çalışmasını sürdürmekte olduğunu söyleyen Ayşegül Kurtel, bu çerçevede, Meksika Büyükelçiliği işbirliği ile ünlü sanatçı jan Hendrix'in eserlerini İzmirli sanatseverlerle buluşturduklarını dile getirdi.
Meksika Büyükelçisi Martha Barcena Coqui, Jan Hendrix'in ‘Trabajo De Campo’ (Doğa Çalışmaları) adlı sergisinin açılışında de yaptığı konuşmada 1949 yılında Hollanda, Maasbree’de doğan, halen yaşamını Meksika’da sürdürmekte olan Jan Hendrix gibi ünlü bir sanatçının eserlerinin İzmir'de sergilenmesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, Ayşegül Kurtel'e teşekkür etti.
Türkiye ve Meksika’nın iki büyük ve genç ülke olduğundan söz ederek, çok benzerlikleri olduğuna değinen Büyükelçi, iki ülke arasında daha fazla sanatçı ve öğrencinin buluşmasını hedeflediklerini vurguladı. Meksika Büyükelçisi Martha Barcena Coqui, “Jan Hendrix bu sergisinde doğa üzerinde çalışmasının ötesinde antropolojik bir yaklaşımda bulunuyor. Sanatçı sadece doğayı betimlemiyor, kendi kimliğini, bakış açısını ve kişisel görüşlerin de yorumluyor” dedi.
Büyükelçi, Meksika’da Maliye Bakanlığı’nın sanatçılardan vergiyi sanat eseri olarak aldığına ve sergideki yapıtların da Meksika Maliye Bakanlığı’na ait olduğuna değinerek, “Meksikanın en önemli sanat koleksiyoneri Maliye Bakanlığı’dır” diye konuştu. Sergi, 20 Aralık 2013 tarihine kadar gezilebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!