Ünlü kordon vapuruna hayat öpücüğü

Güncelleme Tarihi:

Ünlü kordon vapuruna hayat öpücüğü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2014 01:06

İZMİRLİLERİ uzun yıllar Körfez'de taşıyan Kordon Vapuru, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tasarım Araştırma ve Uygulama Merkezi (EKOTAM) örenci ve eğitimcileri sayesinde yeniden hayat bulacak.

Haberin Devamı

Ünlü kordon vapuruna hayat öpücüğü

Atıl bir durumda olan vapurun iç tasarımını baştan aşağı yenileyecek projeye imza atıldı. Kordon Vapuru İzmir Körfezi'nde düğünlerin yapıldığı, yemeklerin yenildiği kentliyle denizi bütünleştirecek bir hale dönüşecek. İEÜ EKOTAM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Can Özcan, İEÜ İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Emre Ergül ve Yrd. Doç. Dr. Markus Wilsing ile bölüm öğrencileri Özge Çakıroğlu, Shahrzad Vaseti tarafından hazırlanan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi İZDENİZ A.Ş.'ye sunulan projede, Kordon Vapuru yeni kimliğiyle kentlinin hizmetinde olacak.
Ünlü kordon vapuruna hayat öpücüğü


İEÜ EKOTAM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Can Özcan, tasarımı üniversite olarak yaptıkları en keyifli projelerden birisi olduğunu belirterek, "Projeye, İzmir'e, İzmir Ekonomi Üniversitesi olarak verebileceğimiz güzel bir hediye olarak bakıyoruz. İzmir, kır şehri midir ki kır düğünleri yapıyoruz? İzmir'de düğün yapılacaksa körfezinde yapılmalı. İzmir'de yemek yenilecekse deniziyle körfeziyle beraber yenmeli. İzmir denizi seviyor ama deniz ile ilişkisi biraz uzak. Kordon Vapuru ile bu ilişkiyi çok yakınlaştırmayı hedefliyoruz" dedi.
Ünlü kordon vapuruna hayat öpücüğü


İEÜ İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Markus Wilsing de, İzmir'de vapurun bir araç olarak evden işe, işten eve gitme amaçlı kullanıldığını, bunu Kordon Vapuru tasarımıyla tersine çevirmeyi amaçladıklarını söyledi. İEÜ İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Son Sınıf Öğrencisi Özge Çakıroğlu, projenin İzmir için farklılık yaratacağına inandığını belirtirken, İranlı İEÜ Öğrencisi Shahrzad Vaseti de eski bir gemiyi yeniden tasarlamanın heyecanını yaşadıklarını bildirdi.

Ünlü kordon vapuruna hayat öpücüğü

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!