Umutlar zirve yaptı

Güncelleme Tarihi:

Umutlar zirve yaptı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2009 20:42

Umutlar zirve yaptıGeçen sezon aynı periyotta 21 puanla 8. sırada yer alan Altay, bu kez 28 puana ulaşarak 2008-09’un lideri Manisaspor’u (27) bile sollarken, KSK son üç haftadaki müthiş çıkışıyla yine 23 puanı yakaladı. 1. Lig’de ilk yılını geçiren Bucaspor da (23) yarışı bırakmıyor.

Haberin Devamı

İZMİRLİ futbolseverler Süper Lig’e yedi sezondur hasret kalırken; Altay, Bucaspor ve Karşıyaka’nın 14. haftayı ilk altı içinde tamamlaması umutları biraz daha arttırdı. Altay, Gaziantep BŞB’yi yenerek Lider Konyaspor ve ikinci Karabük’ün peşinden ayrılmazken, bu sezon ilk kez üçte üç yapan  KSK’nin yeniden havaya girmesi, Buca’nın deplasmanda kaybetmesine rağmen beşinci sıradaki yerini koruması bayram hediyesi oldu. Geçen sezon 14. haftayı 21 puanla 8. sırada geçen Altay bu kez 28 puana ulaşırken, 2008-09’un lideri Manisaspor’un bile üzerine çıktı. KSK yine 23 puana ulaşırken, 1. Lig’de ilk yılını geçiren Bucaspor aynı puanla 5. sıraya yerleşti.

FUAT YAMAN’LA COŞTULAR

Bu sezon oynadığı futbol ve aldığı sonuçlarla ligin favorileri arasına ismini yazdıran Altay, Fuat Yaman’ın yönetiminde geçmiş yıllardaki başarısını da solladı. Şampiyon olduğu 2001-02 sezonunda 14. haftayı 25 puanla 6’ncı sırada geçen İzmir ekibi, mutlu sona en çok yaklaştığı 2005-06 sezonunda ise aynı periyotta 27 puanla 3. basamakta yer aldı. Altay; K.Erciyes (D), Dardanel, Konya (D) serisini kayıpsız tamamlayıp, ilk yarıyı zirvede bitirme hesapları yapmaya başladı.

ÇALKANTILI DÖNEM BİTTİ


Geçen sezon Altay’la birlikte Play-Off oynayıp finalde Kasımpaşa’ya yenilerek Süper Lig’in kapısından dönen KSK, teknik heyette yapılan kan değişikliğinin ardından yaşanan çalkantılı dönemi 3’te 3 yaparak atlattı. 11. haftada Karabük’e yenilip, 11’inci basamağa kadar inen yeşil-kırmızılılar, Bucaspor, Mersin İdmanyurdu ve Ç.Rize zaferleriyle 23 puana ulaşıp, geçen yılki performansını tekrarladı. Deplasmanda maç kazanamama sıkıntısını Mersin’de de sürdüren Buca ise, istikrarsız olmasına rağmen 23 puanla 5’inci basamaktaki yerini korudu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!