Ulusal şampiyon

Güncelleme Tarihi:

Ulusal şampiyon
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2013 01:37

İnci Akü, iş dünyasının Oscar’ı olan Avrupa İş Ödülleri ‘Ulusal Şampiyonlar’ı arasında yerini aldı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE akü sektörünün öncü kuruluşlarından İnci Akü, Avrupa İş Ödülleri’nde (European Business Awards-EBA) Millicom Çevre ve Kurumsal Sürdürülebilirlik kategorisinde ‘Ulusal Şampiyonlar’ arasında yerini aldı. Bir sonraki aşama olarak da önümüzdeki günlerde Ruban d’Honneur (Onur Kurdelesi) için Avrupa’daki rakipleriyle mücadele edecek. 31 Avrupa ülkesinden 526 ulusal şampiyonun belirlendiği ilk değerlendirmede, Türkiye’den 40 kurum yer alıyor.

2007 yılından beri Avrupa’da farklı sektörlerden binlerce firmayı inovasyon, liderlik, sosyal sorumluluk, pazarlama, büyüme stratejileri, çalışan bağlılığı, süreç yönetimi ve müşteri sadakati alanlarında değerlendiren Avrupa İş Ödülleri, kurumlara başarılarını Avrupa çapında kanıtlamaları için fırsat veriyor ve iş dünyanın en prestijli organizasyonlarından biri olarak gösteriliyor.

Haberin Devamı

En değerli markalar

Uluslararası marka değerlendirme şirketi Brand Finance tarafından hazırlanan ‘Türkiye’nin En Değerli Markaları’ listesinde ilk 100 arasında yerini alan İnci Akü, global markalaşma çalışmalarıyla gerek yurtiçinde gerek yurt dışında yakaladığı başarı grafiğini her geçen gün yukarıya taşırken ödüllerle de başarılarını taçlandırıyor.

CARETTALAR İÇİN

Bugün sektörün ihracat lideri olarak 4 kıtada 72 ülkeye ihracat yaptıklarını söyleyen Paker, “Üretim anlayışımızda ‘çevre’ ve ‘sürdürebilirlik’ önceliklerimiz arasında yer alıyor. Breeam sertifikalı ilk tesise sahip olmamız, Dalyan’da yürüttüğümüz ve mazotla çalışan gezi teknelerinin enerjisini aküden alan çevre dostu elektrikli motorlu tur teknelerine dönüştürülmesini hedefleyen, Dalyan Kanalı ve Caretta Carettalar için önem taşıyan Mavi Deniz Özgür Caretta projemiz, İnci Akü Ormanları, yeşil teknolojiyi temel alan projelere olan desteğimiz bizi bu kategoride şampiyonlar arasına soktu. Şimdi hedefimiz Avrupa Şampiyonluğu’nda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek” diye konuştu.

Tek firma

İnci Akü Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Göksel Paker, “Geride bıraktığımız 29 yılda, birçok önemli başarıya imza attık ve gerçekleştirdiğimiz ilklerle sektörümüzde öncü olduk. Bulunduğumuz sektöre markalaşma anlayışını taşıyarak, uluslararası alanda markamızla ödüller alıyoruz. Bugün de Avrupa’nın en yenilikçi, en mükemmel şirketlerini tespit ederek, onlara destek olmak amacıyla kurulan Avrupa İş Ödülleri’nde Türkiye’yi temsil etmeye hak kazanan ilk ve tek akü üreticisiyiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!