Ulaşımı aksatmayan inşaat

Güncelleme Tarihi:

Ulaşımı aksatmayan inşaat
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 13:42

Mustafa Kemal Sahil Bulvarı karayolu geçidi yapım çalışmaları sırasında trafik sıkışıklığına önlem olarak kara tarafına servis yolu açan Büyükşehir Belediyesi trafiğin etkilenmemesi için deniz tarafında da servis yolu oluşturdu. İnşaat süresince trafik üç gidiş, üç geliş şeridinden akmaya devam edecek.

Haberin Devamı

Ulaşımı aksatmayan inşaat

Büyükşehir Belediyesi’nin Mustafa Kemal Sahil Bulvarı trafiğini rahatlatmak ve bölgeye yeni bir meydan kazandırmak amacıyla Mithatpaşa Parkı önünde projelendirdiği karayolu alt geçidinde inşaat çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda kara tarafında oluşturulan servis yolu sayesinde sahil bulvarında trafiği aksatmadan birinci etap çalışmaları tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, deniz tarafındaki çalışmalara da hafta başından itibaren başlıyor. Bu bölgede oluşturulan yeni servis yolu sayesinde, ikinci etap çalışmalar trafik aksamadan ve 3 şerit yol korunarak gerçekleştirilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmirlilerin çalışmalar süresince mağdur olmaması için kıyıda servis yolunun yanı sıra bisiklet ve yaya yolu da oluşturdu.

Haberin Devamı

Ulaşımı aksatmayan inşaat



Kara tarafındaki çalışmaları tamamlayarak deniz tarafında işlemlere başlamak üzere hazırlık yapan Büyükşehir Belediyesi, inşaatın yüzde 35’ini bitirdi. Karayolu geçidinin sağlam zemine oturması için çakılacak toplam 1296 fore kazıktan 545 tanesinin de yapımı tamamlandı. Toplam bin 150 metre uzunluğunda inşa edilen karayolu alt geçidi ile trafik akışı yer altına alınıyor. Projenin maliyetinin 43 milyon TL olduğu bildirildi.

Mithatpaşa Parkı önünde yapılan karayolu alt geçidinin üstünde kalan alanlar için projeleri tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki günlerde yapım ihalesi gerçekleştirecek. İhale kapsamında bu alanlar, İzmirdeniz Kıyı Tasarım Projesi kapsamında düzenlenerek İzmirlilerin hizmetine sunulacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, projenin ilk aşamasından bu yana, inşaat sahasında kalan ağaçları modern teknikler kullanarak yerlerini değiştirerek İnciraltı Kent Ormanı’na dikiyor. Alt geçit ve meydan çalışmaları tamamlandıktan sonra yine aynı bölgeye daha fazla sayıda ağaç dikilecek ve yeni peyzaj çalışmalarıyla alandaki yeşil doku artırılacak.



BAKMADAN GEÇME!