Ulaşım derdimiz

Güncelleme Tarihi:

Ulaşım derdimiz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

İZMİR'de 30 bin öğrencisiyle bölgenin en büyük üniversitesi olan Ege Üniversitesi'nde ulaşım sorunu yıllardır çözümlenemezken ESHOT'un yeni hat düzenlemesi ile sorun daha da karmaşık hale geldi. Kardeş üniversite Celal Bayar'da okuyan İzmirli öğrenciler de, çare bulunması için yetkililere seslendi.

MANİSA Celal Bayar Üniversitesi'nde okuyan İzmirli öğrenciler için ulaşım, her geçen gün daha büyük bir problem haline geliyor. Her gün en az iki saatini okula gidiş geliş için harcayan öğrenciler, bütçelerine uygun ulaşım aracı bulmakta zorlanıyorlar.

ÖĞRENCİLERİN bir kısmı özel seyahat turları ve öğrenci servislerini ulaşım aracı olarak kullanıyor. Aylık 35 ile 40 milyon arasında değişen servis ücretini karşılayamayan öğrenciler ise okullarına otostopla giderek bu sorunu çözmeye çalışıyor.

Otostopla ulaşım

ULAŞIMDA yaşadıkları problemler nedeniyle derslerine çoğunlukla geç kaldıklarını belirten öğrenciler, ‘‘Özel seyahat şirketlerine ait Manisa-İzmir otobüsleri en sık kullanılan ulaşım araçları. Ancak bu otobüslerle seyahat için hergün 1 milyon 200 bin lira ödemek bütçemize büyük yük getiriyor'' dedi.

OTOSTOP sayesinde aylık ulaşım giderini en aza indirdiklerini ifade eden öğrenciler, ‘‘Ancak düzenli ve bütçemize uygun bir ulaşım aracının olmayışı, İzmirli öğrencilerin en büyük sorunu. Üniversitemizin bu konuda bize yardımcı olmasını istiyoruz'' dedi.

Hatlar değişti

EGE Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrenciler de aybaşında yeni uygulamaya konan ulaşım düzeni yüzünden mağdur oldu. Birçok uzun hattın iptal edilmesi öğrencilerin okula giderken iki veya üç otobüs değiştirmesine neden olurken, yeni hatların bilinmemesi de karmaşayı arttırdı. Sabah okula giderken duraklarda daha uzun süre beklediklerini söyleyen öğrenciler, kaldırılan okul servislerinin yeniden hizmete girmesini, otobüs seferlerinin arttırılmasını istedi.

YETKİLİLERİ üniversite öğrencilerinin ulaşım sorununa eğilmeye çağırırken, yeni ulaşım düzenini bilmedikleri için mağdur olan arkadaşlarımız için de yeni hat ve güzergahları yeniden yayınlıyoruz.

Ebru KAMANLIOĞLU

Bilimde öncü güç

EÜ Nükleer Bilimler Enstitüsü Müd. Yard. Prof. Dr. Meral Eral, ‘‘Günümüzde en önemli gereksinim enerjidir, nükleer santral kurulması gündemde olan ülkemiz için öncelikle tasarruf, kaçakların engellenmesi, öz ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılması ön planda tutulmalıdır'' dedi. Enstitü araştırma ve eğitim faaliyetlerinde EÜ ve DEÜ’nün ilgili fakülteleri , Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'nun İstanbul ve Ankara'daki araştırma ve eğitim merkezleri ve diğer bazı kuruluşlarla çalışmalarına devam ediyor. Uğur BİRYOL

Tek sınav sistemine devam

EÜ Edebiyat Fakültesi'nde yapılan 20. yy'a girerken ‘YÖK'de Yeni Uygulamalar’ konulu konferansa YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. İsmail Tosun konuşmacı olarak katıldı.

YÜKSEKÖĞRETİM kurumlarında yapılması planlanan yapısal değişiklikleri anlatan Tosun, öncelikle bilgisayar ve yabancı dil ders saati sayısının arttırılacağını belirtti.

ÜNİVERSİTEYE giriş sınav sisteminin aksak yönlerini gidererek tek sınav sistemini uygulamaya devam edeceklerini ifade eden Tosun, ‘‘Aynı zamanda sanayicinin ihtiyacı olan teknik elemanı kısa zamanda yetiştirmek ve meslek lisesi mezunlarının kendi branşlarında öğrenime devam etmelerini sağlamak için meslek yükseköğretim kurumlarının sayısını arttıracağız'' dedi. Duygu GÜRESİN

MEDİKO imdat...

ÖĞRENCİ ve EÜ personelinden poliklinik ücreti için sadece 100 bin lira gibi sembolik bir ücretle hizmet veren MEDİKO büyük bir boşluğu dolduruyor. Bünyesindeki 13 sağlık birimi ve 17 doktorla hastalara hizmet veren MEDİKO kapılarını sabah 08.15'de açıyor, akşam 16.00'ya kadar, 500'den fazla hastaya tedavi olanağı sağlıyor.

MEDİKO'da, dahiliye, diş, dermatoloji, çocuk, göğüs, kulak-burun-boğaz, göz, intaniye, kadın-doğum, psikiyatri gibi ana poliklinik hizmetlerinin dışında laboratuvar hizmetleri de sunuluyor.

VERİLEN hizmetin, EÜ'nün adına yakışır düzeyde olmadığı yolunda şikayetler elbette var ancak, MEDİKO yetkilileri, ellerindeki bütçe olanağı ile en iyiyi başarmak için çalıştıklarını söylüyor. Özgün OKKALI

EÜ’de onların izi var

EÜ Senatosu, üniversitede fakülte, bölüm ve anabilim dallarının kuruluş ve gelişmelerine katkıda bulunan ve kendi alanlarında ilklere imza atan 12 öğretim üyesine ‘Üstün Hizmet Madalyası verdi. EÜ Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda Salı günü saat 14.00’te yapılan törende, EÜ Tıp Fakültesinden emekli olan öğretim üyeleri Prof. Dr. Refik Çapanoğlu, Prof. Dr. Baha Taneri, Prof. Dr. Güngör Nişli,

Prof. Dr. Erdem Tunçbay, Prof. Dr. Müfit Acarsoy, Prof. Dr. Erol Mavi ve Prof. Dr. Hakı Sur; EÜ Ziraat Fakültesinden emekli olan Prof. Dr. Mustafa Harmancıoğlu, Prof. Dr. Ali Aras ve Prof. Dr. Reşit Sönmez; EÜ İletişim Fakültesinden emekli olan Prof. Dr. Nazif Akçalı ile Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nden emekli olan Prof. Dr. Erdal Saygın üstün hizmet madalyası aldı. Süleyman SAAT

RAKAMLARLA MEDİKO

Bölüm Doktor sayısı Günlük hasta

Dahiliye 3 100

Diş 4 60

Dermotoloji 2 70

Çocuk 1 40

Göğüs 1 40

K-B-B 1 40

Göz 2 50

İntaniye 1 25

Kadın-Doğum 1 30

Psikiyatri 1 20

İşte yeni güzergahlar

130 Bostanlı - EÜ Kampus (Karşıyaka-Bayraklı-Ağaçlıyol)

330 Bostanlı - EÜ Kampus (Bayraklı-Manavkuyu-Bornova)

510 Gaziemir - EÜ Kampus (Yeşildere-Yenişehir-EÜ Hast.)

840 Gaziemir - EÜ Kampus (Yeşildere-Ankara Yolu-EÜ Hast.)

820 Yamanlar - EÜ Kampus (Gümüşpala-Çay Mah.-Osmangazi)

821 Serinkuyu - EÜ Kampus (Şemikler-Atakent-Ankara Yolu)

377 Çınartepe - EÜ Kampus (Boğaziçi-Mersinli-EÜ Hast.)

390 Cennetçeşme - EÜ Kampus (Yeşildere-Yenişehir-EÜ Hast.)

399 Koop.Evleri - EÜ Kampus (İkiçeşmelik-Alsancak-EÜ Hast.)

392 Limontepe - EÜ Kampus (Yeşildere-Yenişehir-EÜ Hast.)

226 Uzundere - EÜ Kampus (Yeşildere-Yenişehir-EÜ Hast.)

199 Yeşilyurt - EÜ Kampus (İkiçeşmelik-Alsancak-EÜ Hast.)

807 Güzelbahçe - EÜ Kampus (Mithatpaşa-Mürselpaşa-Ağaçlıyol)

834 Buca - EÜ Kampus (Akıncılar-Yeşildere -Mersinli)

838 Buca - EÜ Kampus (Gürçeşme-Yenişehir-Mimar Sinan)

518 Buca - EÜ Kampus (Yeşildere-Mersinli-EÜ Hast.)

839 Evka-1 - EÜ Kampus (Şirinyer-Yeşildere-Mersinli)

244 Evka-2-EÜ Kampus (Anadolu Cad.-Bayraklı-M. kuyu)

242 Egekent - EÜ Kampus (Anadolu Cad.-Bayraklı-M. kuyu)

819 Evka-2 - EÜ Kampus (Girne-Altınyol-Ankara Yolu)

113 Evka-4 - EÜ Kampus (Atatürk Mahallesi-Bornova)

115 Evka-4 - EÜ Kampus

(Teksif-Osmangazi-Bornova)

61 Altındağ - EÜ Kampus (Koşukavak-K.Tunca-EÜ Hast.)

116 Altındağ - EÜ Kampus

(Mersinli-EÜ Hast.-Bornova)

119 Altındağ - EÜ Kampus

(Otogar-Yeşiova-EÜ Hast.)

521 Balçova - EÜ Kampus

(İnönü Cad.-Yeşildere-EÜ Hast.)

522 Balçova - EÜ Kampus (İnönü Cad.-Yeşildere-M.Kuyu)

515 EÜ Kampus - Buca (Manavkuyu-Çınarlı-Ydere)

62 EÜ Kampus - Gümrük (Bulvar-Çınarlı-Montrö)

63 EÜ Kampus - Gümrük (Manavkuyu-Salhane-Montrö)

323 EÜ Kampus - Gümrük (M. kuyu-Z. Paysın-Alsancak)

363 EÜ Kampus - Konak (Manavkuyu-Mersinli-Yenişehir)

421 EÜ Kampus - F.Altay (Manavkuyu-Montrö-M.Paşa)

603 EÜ Kampus - Otogar (Manavkuyu-Kamil Tunca)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!