UKOSB Arıtma Tesisi kapasitesi artacak

Güncelleme Tarihi:

UKOSB Arıtma Tesisi kapasitesi artacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2012 11:03

Uşak Deri (Karma) Organize Sanayi Bölgesi'nin (UKOSB) firma sayısı ve üretimlerle birlikte giderek artan atık suların Çevre Kanunu'nda yer alan standartlarda arıtılarak deşarj edilmesini sağlamak amacıyla hazırladığı “UKOSB Atıksu Arıtma Tesisi Kapasite Artırımı ile Sürdürülebilir Çevre Çalışmaları Projesi’ Zafer Kalkınma Ajansı'ndan destek almaya hak kazandı.

Proje kapsamında kapasite artırımına gidecek olan UKOSB Atıksu Arıtma Tesisinin 16 bin metreküp/gün olan kapasitesinin 24 bin metreküp/Gün’e çıkaracağı bildirildi.
Atıksu Arıtma Tesisinin bölgede faaliyet gösteren sanayi tesislerinin artmasına bağlı olarak tam kapasiteye ulaştığını ifade eden UKOSB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Karahallı, kapasite artırımının zorunlu hale geldiğini vurguladı. Kapasite arttırma çalışmalarının 18 ayda tamamlanmasının planlandığını anlatan Karahallı, Uşak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün, projenin iştirakçi olduğu belirtti. Projenin tamamlanmasıyla, UKOSB Atıksu Arıtma Tesisinin 16 bin metreküp/gün olan kapasitesinin 24 bin metreküp/Gün’e çıkaracağı açıklayan Karahallı şunları söyledi.
 “Kapasite artırımıyla UKOSB'deki firmaların evsel ve endüstriyel atık suları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın istediği standartlarda arıtılmaya devam edilecek. Toplam 1 milyon 461 bin 985 lira tutarındaki proje bedelinin 738 bin 624 lirası UKOSB bütçesinden, geri kalan bölümü Zafer Kalkınma Ajansı'nın desteği ile karşılanacak. Proje ortağı Uşak E Tipi Kapalı-Açık Ceza İnfaz Kurumu'nun evsel atık suları da arıtılacak. Arıtılan suyun deşarj edildiği Büyük Menderes Havzası kirletilmeyecek.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!