Uğruna 3 nesil eskiyen 5 metrelik köprü nihayet yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Uğruna 3 nesil eskiyen 5 metrelik köprü nihayet yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2015 01:16

MUĞLA'nın Seydikemer İlçesi'nde Çaltıözü Deresi'nin üzerine belediye tarafından köprü yapıldı. Vatandaşlar yaklaşık 100 yıldır yapımını bekledikleri 5 metrelik köprüyü sevinçle karşıladı.

Haberin Devamı

Seydikemer'in Çaltıözü Mahallesi Kuruovası Mevkii'nde, 8 hanenin ilçe merkezine ulaşımını sağlayan yolu ikiye ayıran Çaltıözü Deresi'nin üzerine köprü inşa edildi. Yağmurlu kış günlerinde insan ve araç geçişine izin vermeyen dere üzerine yerleştirilen 2 menfez bölge halkını hayata bağladı.

Köprü sorununun dedelerinden kalma, yaklaşık 100 yıllık bir sorun olduğunu anlatan mahalle sakinlerinden Hüseyin Türkmen, yağışlı günlerde köprü olmadığı için çocuklarını okula gönderemediklerini anlattı. Dereden traktörle dahi geçmenin zor olduğunu aktaran Türkmen, "Kışın ulaşım yok, arabayla hiç yok, traktörle geçiyoruz. Çoğu zamanlarda traktörle de geçemediğimiz çok oluyor. Çocukları da okula gönderemiyoruz. Gönderdiysek geriye dönmelerinde sıkıntılar yaşıyoruz. Böyle sorunlarımızla yaşadık şimdiye kadar, daha önce burada arabamızı da sele kaptırmıştık. Köprü için muhtarımız ve belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Çaltıözü Muhtarı Muhsin Alaşan ise "Vatandaşlarımız burada yıllardır çok büyük sıkıntı çekmekteydi. Burada büyük bir mahallemiz var ve okula giden çocuklarımız bu yolu kullanmak zorunda kalıyorlardı. Ama kışın geçmekte zorluk çekiyorlardı. Çocuklarımızın okula devamsızları çok oluyordu. Vatandaşlarımız market, sağlık ocağı gibi acil ihtiyaçlarını karşılayamıyordu. Vatandaşımız şu an büyük sevinç içerisinde en büyük hayalleri bu köprüydü. Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz'e teşekkürlerimizi sunuyoruz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!