Üçüzlerin sağlık durumları iyi

Güncelleme Tarihi:

Üçüzlerin sağlık durumları iyi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2000 00:00

Haberin Devamı

MANİSA Doğumevi'nde hayata gözlerini açan dördüzlerden hayatta kalan üçü zor dönemi atlattı. Deniz Ufukkara ile üç yıl önce evlenen ve çocuk sahibi olabilmek için tedavi gören Yeliz Ufukkara hamileliğinin sekizinci ayında dördüz doğurdu. Ancak dördüzlerden Almira, iki günlükken öldü.

EDİZ, Selin ve Melis, anne karnında geçirmeleri gereken son bir ayı, Moris Şinasi Çocuk Hastanesi'nin kuvözünde tamamladı. Bebeklerin bir kilo 140 gramla bir kilo 410 gram arasındaki ağırlığı da 1.5 kiloya ulaştı. Artık ağızdan beslenen üç miniğin saçları da çıkmaya başladı.

Haftaya taburcu olacaklar

HAVALARIN sık değişkenlik göstermesi nedeniyle hastanede tutulan bebeklerin bir hafta sonra taburcu edileceği belirtildi. Annesi Elif Dereköylü ile bebeklerinin başında nöbetleşe bekleyen Yeliz Ufukkara, eve dönecekleri günü sabırsızlıkla beklediğini söyledi.

Üçüz bekliyorlardı ama...

ÜÇÜZ beklerken, dördüzü olduğunu hatırlatan Yeliz Ufukkara, ‘‘Doktorlar üç çocuğumuz olacağını söylemişti. Dördüncüsü sürpriz oldu, ancak yaşamadı. Almira'nın da hayatta olmasını çok isterdim. Eşim Deniz Ufukkara kuaför kalfası. Dar bütçeli, ancak mutlu bir hayatımız olacak’’ dedi.

BAŞHEKİM: Kilo alacaklar

MORİS Şinasi Çocuk Hastanesi Başhekimi Sevim Benzergil, üçüz, dördüz doğumlarında bebeklerin normalin altında kiloyla dünyaya geldiğini hatırlatarak, ‘‘Doğumdan sonra ilk günlerde kilo kaybı olur. Üçüzler bu dönemi atlattı. Ortalama 1.5 kilo oldular. Sağlıkları çok iyi. Tamamen normale döndüler. Ediz, Selin ve Melis artık hızla kilo alacak. Havaların bir ısınıp bir soğuması nedeniyle şimdilik hastanedeler. Yakında çıkacaklar’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!