Uçanyol yarınlandı

Güncelleme Tarihi:

Uçanyol yarınlandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2013 00:00

İzmir Büyükşehir Belediyesi, güzergahın yapımında yüzde 50 seviyelerine ulaştı.

Haberin Devamı


İzmir Büyükşehir Belediyesi, 35 metre yüksekliğindeki Buca viyadüğü ve 1,3 kilometrelik ekspres güzergahın yapımında yüzde 50 seviyelerine ulaştı. Halk arasında “Uçanyol” olarak bilinen proje, Buca trafiğine nefes aldıracak.
Büyükşehir Belediyesi, Yeşildere Caddesi'ne viyadük ile bağlanarak Buca üzerinden Otogar'a bağlantı sağlayacak ‘ekspres’ güzergahın 1.3 kilometrelik bölümündeki yapım çalışmalarını hızlı tempoda sürdürüyor. Yer yer 35 metreye çıkan viyadük yüksekliği nedeniyle halk arasında “Uçanyol” olarak adlandırılan projenin inşaat çalışmaları yüzde 50 oranında tamamlandı. Menderes Caddesi'ndeki 4 ayaklı viyadük tamamlanırken, Yeşildere kısmındaki 6 ayağın imalatları ile ayak üzerine prefabrik kirişlerin yerleştirme işlemi sürüyor. Geçen Kasım ayında temeli atılan, 16 milyon 395 bin TL yapım ve 17.7 milyon TL kamulaştırma olmak üzere toplam 34 milyon TL'yi aşan maliyetle yaşama geçirilen bu yatırımın, önümüzdeki Eylül ayında tamamlanarak hizmete alınması planlanıyor.

Haberin Devamı

BUCA'YA YENİ BAĞLANTILAR
Proje kapsamında 80 metre uzunluğunda karayolu köprüsü ile yer yer 35 metre yüksekliğe çıkan 185 metre uzunluğunda viyadük yapılıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün Konak Tünelleri projesi nedeniyle önceki proje üzerinde bir revizyon gerçekleştirmişti. Yeni düzenlemeye göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı viyadük, Yeşildere Caddesi üzerinde Karayolları'nın yaptığı kavşakla bağlantı sağlayacak.
Viyadük yüksekliği nedeniyle “Uçan yol” olarak adlandırılan projeye göre, Yeşildere Caddesi'nin paralelindeki Meles Çayı ve İZBAN hattı, Menderes Caddesi'nden Onat Caddesi'ne kadar köprülü kavşak ile aşılarak kesintisiz ulaşım sağlanacak. Yeşildere Caddesi'nden Onat Caddesi'ne kadar oluşturulacak katlı kavşak ile hem Buca'ya giriş yapılıp üst bölgelerine gidilebilecek hem de Buca'dan Yeşildere Caddesi yoluyla Konak, Karabağlar ve Gaziemir istikametine ulaşılabilecek. Buca ilçesinin yıllardır özlemini çektiği alternatif yol, bu proje sayesinde yaşama geçirilmiş olacak.
Projenin Otogar'a kadar uzanacak diğer kısımları için de yeni imar yolları oluşturmak üzere proje çalışmaları sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!