Uçan Yol'da yeni gelişme

Güncelleme Tarihi:

Uçan Yolda yeni gelişme
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2012 11:54

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, Konak Tüneli projesi nedeniyle iptal edilen Uçan Yol projesini revize ederek 1.2 kilometrelik bölümü için yeniden ihaleye çıkıyor.

Haberin Devamı


İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yeşildere Caddesi'ne ‘viyadük’ ile bağlanarak Buca üzerinden Otogar'a bağlantı sağlayacak 7.5 kilometrelik ‘ekspres’ güzergahın Onat Caddesi'ne kadar olan 1.2 kilometrelik bölümü için 15 Ağustos 2012'de yapım ihalesi gerçekleştirecek. İhalenin tamamlanıp yer tesliminin yapılmasının ardından başlayacak yapım çalışmaları 360 günde tamamlanacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün Konak Tünelleri projesi nedeniyle önceki projesi üzerinde bir revizyon gerçekleştirdi. Yeni düzenlemeye göre İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yapacağı viyadük, Yeşildere Caddesi üzerinde karayollarının yapacağı kavşakla bağlantı sağlayacak.

18 MİLYON LİRALIK KAMULAŞTIRMA
Halk arasında viyadük yüksekliği nedeniyle ‘Uçan yol’ olarak adlandırılan projeye göre, Yeşildere Caddesi'nin paralelindeki Meles Çayı ve raylı sistem, Menderes Caddesi'nden Onat Caddesi'ne kadar köprülü kavşak ile aşılarak kesintisiz ulaşım sağlanacak. Yeşildere Caddesi'nden Onat Caddesi'ne kadar oluşturulacak katlı kavşak ile hem Buca'ya giriş yapılıp üst bölgelerine gidilebilecek hem de Buca'dan Yeşildere Caddesi yoluyla Konak, Karabağlar ve Gaziemir istikametine ulaşılabilecek. Buca ilçesinin yıllardır özlemini çektiği alternatif yol, bu çalışma sayesinde yaşama geçirilmiş olacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu projenin kente kazandırılması için şimdiye kadar toplam 17.7 milyon TL kamulaştırma bedeli ödedi. Projenin Otogar'a kadar uzanacak diğer kısımları için de yeni imar yolları oluşturmak üzere proje çalışmaları başlatıldı.

Haberin Devamı

TRAFİĞİ RAHATLATACAK
Kent merkezi ile Bornova ve Karşıyaka yönünden Yeşildere Caddesi'ni kullanarak Buca'ya gitmek isteyenler, Mehmet Akif Caddesi'ndeki trafik yoğunluğuna girmeden “kestirmeden” Menderes Caddesi-Şirinyer-Gürçeşme-Ufuk ve İşçievleri üzerinden Evka-1 ve İZKENT'e ulaşabilecek. Yine Buca'dan Bornova ve Karşıyaka ile kent merkezine ulaşmak isteyen vatandaşlar, açılacak yeni güzergah üzerinden Yeşildere Caddesi'ne çıkarak istedikleri istikamete gidebilecek. Bu güzergah üzerinde bulunan Çamlık-Mehtap ve İsmet Paşa mahallelerine de ulaşım kolaylaşmış olacak. Buca'ya giriş- çıkışı sağlayan Mehmet Akif ve Menderes caddelerindeki trafik yükü hafifleyecek. Buca, Çamlıkule bağlantı yolundan sonra ikinci bir alternatif güzergah kazanmış olacak. Buca-Şirinyer üzerinden Karabağlar ve Gaziemir istikametine gitmek isteyenler, Mehmet Akif Caddesi'ni kullanmak zorunda kalmadan, yeni yol üzerinden Yeşildere Caddesi'ne çıkarak istedikleri yere gidebilecekler. 7.5 kilometrelik güzergah tamamlandığında hem Buca'dan hem de Gürçeşme, Eşrefpaşa, Yeşilyurt, Bozyaka, Eskiizmir, Karabağlar ve Yeşildere gibi semtlerden otogara ulaşım kolaylaşmış olacak.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!