Türkçe'nin konuklarına danslı kutlama

Güncelleme Tarihi:

Türkçenin konuklarına danslı kutlama
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2016 10:56

DENİZLİ'nin Pamukkale Üniversitesi'nde, TÜRKKUT- PADAM Kültür Günü düzenlendi. Pamukkale Üniversitesi'nde eğitim gören ve Türkçe öğrenen yabancı öğrenciler, doyasıya eğlendi.

Haberin Devamı


Kısa adı TÜRKKUT olan Türkçenin Konukları Uluslararası Öğrenci Topluluğu ile kısa adı PADAM olan Pamukkale Üniversitesi Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin birlikte düzenlediği TÜRKKUT- PADAM Kültür Günü, kampüste bulunan Gölbahçe'de coşkuyla kutlandı. Pamukkale Üniversitesi'nde Türkçe hazırlık dersleri gören yabancı öğrenciler etkinliğe katıldı. Kutlama alanında. ülke masaları oluşturuldu. Farklı ülkelerden değişik ikramları tadan öğrenciler, ülkelerinin geleneksel kıyafetlerini giyip tanıttı. Azerbaycan, Fransa, Kazakistan, Mozambik, Malezya, Kamerun, Fas, Yemen, Suriye, Irak, Bangladeş ve Pakistan'dan Pamukkale Üniversitesi'ne gelen öğrenciler, meydanda hep birlikte dans ederek eğlendi. Pamukkale Belediyesi'nin ikramlarıyla desteklenen etkinlik, öğrencilerin topluca gerçekleştirdikleri geleneksel halayla sona erdi.
TÜRKKUT Başkanı Abed Müdassir ile topluluk danışmanı Prof. Dr. Nurten Sarıca ve PADAM Müdürü Doç. Dr. Mustafa Sarıca, birlikte düzenledikleri etkinliğin amacının uluslararası öğrencilerin diğer öğrencilerle buluşması, kaynaşması ve tanışması olduğunu söyledi. Özellikle bahar aylarında düzenlenen bu ve benzeri etkinliklerin öğrencilerin öğrendiği Türkçe'yi pekiştirmesi ve kullanmasına aracılık ettiğini belirten Padam Müdürü Doç. Dr. Mustafa Sarıca, haftanın dört günü Avrupa Dil Dosyası ölçütlerine göre öğrenim gören öğrencilerin, cuma etkinlikleriyle kültürel, toplumsal, bilimsel buluşmalarda, uygulamalı dilbilim ölçütleriyle kazandıkları dil düzeyini kullanma ve geliştirme fırsatı bulduklarını belirtti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!