Türk ve Japon öğrenciler yat tasarlayacak

Güncelleme Tarihi:

Türk ve Japon öğrenciler yat tasarlayacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2015 11:50

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ile Japonya Shizouka Kültür ve Sanat Üniversitesi işbirliğiyle ile 5 - 12 Eylül tarihleri arasında İzmir ve Bodrum'da İzmir için deniz ulaşım araçları tasarlayacak.

Haberin Devamı



Ege Denizi ve İzmir'e özgü Meltem rüzgarlarının Japonca söylenişinden esinlenerek "Merutemu" adı verilen çalıştaya, Japonya Shizouka Kültür ve Sanat Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü'nden 11 öğrenci ve öğretim üyesi ile İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü'nden de yaklaşık 20 kişilik grup katılacak.
İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Can Özcan, çalıştayın Bodrum gezisiyle başlayacağını belirterek, "Çalıştayın ilki İzmir için Ulaşım - Tasarım Atölyeleri başlığı altında Japonya'da gerçekleştirildi. Türk ve Japon öğrencilerimiz, İzmir ulaşımı için bisiklet tasarladı. Bu yıl ikincisi Türkiye'de düzenlenecek çalıştayın teması da İzmir için deniz ulaşım araçları olarak belirlendi. Çalıştay özellikle, yat tasarımlarını konu alacak. Bölgeye özgü deniz araçlarının hem geçmişine hem de bugününe ışık tutan önemli yat ve tekne imalatçıları ziyaret edilecek" dedi.
Seminere Suzuki Tasarım Direktörlerinden Moriyoshi Hattori, Shizuoka Kültür ve Sanat Üniversitesi Tasarım Bölüm Başkanı Prof. Yasuko Takayama ile İEÜ Yat Tasarımı Yüksek Lisans Program Direktörü Yrd. Doç. Dr. Emre Ergül katılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!