Türk usulü e-ticaret

Güncelleme Tarihi:

Türk usulü e-ticaret
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2012 00:00

Son yılların gözde alışveriş yöntemi olan sanal marketçiliğe İzmirli üniversite öğrencisi Çağatay Muharrem farklı bir boyut getirdi, “pazarlık”lı satışları başlattı.

Haberin Devamı

İZMİRLİ matematik öğrencisi Çağatay Muharrem, hobi olarak başladığı motosiklette önce sürüş eğitim uzmanı oldu, daha sonra kendi girişimiyle mağaza açarak mezun olmadan iş dünyasına atıldı. Muharrem şimdi de sanal alışverişte bir ilke imza atarak “pazarlıklı e-ticaret” internet sitesini açtı.
Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü’nde eğitimini devam ettirirken motosiklete gönül veren 28 yaşındaki Çağatay Muharrem, daha sonra emekli asker olan babasının da desteğiyle Karşıyaka Alaybey’de motosiklet ve aksesuar satış mağazası açtı. Bu sırada Türkiye’nin en genç ileri sürüş eğitmeni olan Muharrem, bir yandan ithal motosiklet ürün ve yedek parçalarına karşı bu parçalardan bazılarını üretmenin yolunu bulurken, bir yandan da kıyasıya rekabete karşı interneti kullanmaya karar verdi. Geliştirdiği proje doğrultusunda “motoroopshop.com” adlı internet sitesini oluşturan Muharrem, bu platformda ürünleri “pazarlık” usulüyle satarak e-ticaret yapan benzerlerinden farkını ortaya koydu. Muharrem’in amacı yeni bir internet sitesi daha açarak burada beyaz eşyadan mobilyaya kadar pek çok farklı ürünü müşterilerle kıran kırana pazarlık yaparak e-ticarette uzmanlaşmak.
“Sadece dalga geçmek için bile insanlar bu internet sitesine çekinmeden girebilir” diyerek, iddiasını ortaya koyan Çağatay Muharrem, “Biz müşteri odaklı bir sistem kaygısı güttüğümüz için Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik. e-ticaret alışveriş sistemine pazarlık yapma yeniliği getirdik” dedi. İnternet sitesine tedarikçilerin koyduğu piyasa fiyatlarının aynısını koyduklarını dile getiren Muharrem, “Bizim farkımız tedarikçilerin sunduğu indirim miktarlarıyla yetinmeden müşterinin pazarlık şansını da ortaya koymak. 100 TL’lik bir mala 10 TL de, 50 TL de teklif edebilirsiniz. Biz buna hazırız. Sadece insanların sitemizle kontak kurmasını istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

İkinci site yolda

İlk kurduğu sitenin motosiklet ürünleri üzerine olduğunu, ikinci sitenin de yapım aşamasına geldiğini, patent aşamalarında sona gelindiğini aktaran Muharrem, “Burada ev inşaat malzemelerinden mobilyaya, otomobil lastiğinden bilgisayar ve fotoğraf makinelerine kadar her şeyi bulabileceksiniz. Piyasadaki aynı rakamlarla internet sitemizde karşılaşacaksınız ama pazarlıkla alışveriş yapma imkanı sağlayacak. Yakında hizmete girecek” diye konuştu.

Cesaret şart

Haberin Devamı

Girişiminin başarıya ulaşması için uzun bir fizibilite çalışması yaptığını ve her kesime ulaşmaya çalıştığını da vurgulayan Muharrem, “Benim gibi genç girişimcilere korkusuz olmayı, cesur olmayı tavsiye ediyorum. Bunu yakaladığınız anda bir yol bizim önümüze açılıyor. Bunu takip edersek başarılı olacağımızı tahmin ediyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!