Turizme doping

Güncelleme Tarihi:

Turizme doping
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

Turizme yüksek katma değer sağlayan Muğla’dan hizmet sektörüne doping geliyor. 600 personel, İsviçre sistemine göre 4 ay eğitilecek.

MUĞLA Valiliği ile Bodrum Turizm ve Otelcilik Eğitim Merkezi (BOTEM), 600 turizm görevlisini eğitecek. Personel ilk kez dünyaca ünlü İsviçre sistemine göre Ortakent'teki Medisun Otel'de 4 ay eğitim görecek.

UZMANLARCA personele dünya standartlarında mutfak, servis, ön büro ve kat hizmetleri eğitimi veriliyor. Personel, spor animasyonu, ilk yardım, psikoloji, etkili konuşma ve yabancı dil dersleri de alıyor.

VALİ Lütfi Yiğenoğlu, gençlerin turizme katkıda bulunması için eğitimin şart olduğunu söyledi. BOTEM Üyesi Serdar Karcılıoğlu, ‘‘Turistik bölgelerde yaşayan gençlerin daha bilinçli görev alması sağlanacak’’ dedi.

Vali umutlu

Denetim gelecek

MUĞLA Valisi Lütfi Yiğenoğlu, ‘‘Başarılı personele sicil numarası verilecek. Numarası olmayan personel çalıştırılamayacak, sistem 2001'de uygulanacak. Bundan böyle her isteyen garson, aşçı olamayacak. Turizmde kaliteyi artırmak için nitelikli ve belgeli personel gerekli’’ dedi.

İSVİÇRE MODELİ

Örnek standart

AVRUPA Birliği'ne üye ülkelerin turizmde hizmet anlayışında lider kabul edilen İsviçre'yi örnek aldığını belirten BOTEM Kurs Koordinatörü Serdar Karcılıoğlu, ‘‘Kurslardan sonra, Türkiye'ye gelen bir yabancı, İsviçre'deki tesislerde nasıl karşılanıyorsa burada da aynı şekilde karşılanacak’’ dedi.

Bodrum'daki modern turizm eğitimine katılanlar bir haftada sıkı bir diyaloğa girdi. Garsonlar, aşçılara yemek servis yaparak dayanışma örneği gösterdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!