Turizmcilerden yeni birlik kararı

Güncelleme Tarihi:

Turizmcilerden yeni birlik kararı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2015 15:00

MUĞLA’nın Marmaris İlçesi’nde turizmdeki düşüş ve büyükşehir olunmasıyla birlikte yaşanan sorunları değerlendirmek isteyen Belediye Başkanı M. Ali Acar, turizm sektöründeki işletme sahipleri ve oda başkanlarının katılımıyla bir toplantı düzenledi. Turizm temsilcileri yeni bir birlik kurarak 2016 turizm sezonu için koordineli çalışmalara başlayacak

Haberin Devamı

Marmaris İlçesi’ndeki turizm sektörünün temsilcileri CHP’li Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar öncülüğünde D - Hotel Grand Azur’da bir araya gelerek güncel sorunlar ve 2016 yılına hazırlık konularında görüş alışverişinde bulundu. Konaklama tesisleri, acenteler ve turistik işletmelerin kendi aralarında bir sektörel birlik oluşturması gerektiği belirtilen toplantıda, daha önce tasfiye edilen Marmaris Turizm Birliği’nin boşluğunu dolduracak yeni bir yapılanma için karar alındı.

Turizmcilerden yeni birlik kararı

Toplantıda; sektördeki tüm işletmelere ’kaliteyi arttırın’ çağrısı yapılarak rekabetin daha iyi ve kaliteli olması için küçük konaklama tesislerinin hızlı bir şekilde butik otele dönüşmesi, dönüşüm çalışmalarına GETOB’un öncülük etmesi, Marmaris Belediyesi ile diğer kurumların da destek vermesi, Ticaret, Esnaf, Şoförler ve Deniz Ticaret Odaları ile işbirliğine gidilmesi, müşteri memnuniyeti kamuoyu bilinçlendirme çalışmaları yapılarak, müşteriye kötü davranan, kalitesiz hizmet veren işletmelere karşı ortak yaptırım uygulanması kararlaştırıldı. Ayrıca iç ve dış pazarda uzun vadeli bir tanıtım stratejisi oluşturularak bölgeye turist getiren seyahat acentelerinin birlikte çalışması sağlanacak.

Haberin Devamı

Turizmcilerden yeni birlik kararı

Konaklama tesislerindeki yüksek su tarifesinin yeniden ele alınması için Muğla Büyükşehir ve MUSKİ yetkilileriyle tekrar görüşüleceği belirtilen toplantıda, otelciler, Turizm Teşvik Yasası gereğince kendilerine mesken tarifesi uygulanmasını isteyeceklerini ifade etti. Alkolde uygulanan yüksek vergilerin kaçak içki kullanımını teşvik ettiği, maliyetleri ve satış rakamlarını çok yükselttiğini anlatmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı’na heyetler gönderileceği açıklanan toplantıda, son yıllarda büyük ilgi gören Selimiye ve Bozburun başta olmak üzere kırsal bölgelerin bozulmadan gelişebilmesi için imar planlarının hızlandırılması hedeflendi.

Haberin Devamı

Bunun yanı sıra toplantıda alınan diğer kararlar şu şekilde sıralandı:

"Temizlik ve fiyatların aşırılığı konusunda işletmecilerin bilinçlendirilmesine yönelik toplantılar düzenlenecek. Trafik sorunları yeniden masaya yatırılacak. Trafikte bir kangrene dönüşmeye başlayan 3 tekerlekli-akülü araçların yasal bir mevzuat içine alınması sağlanacak. Bozburun ve Selimiye otellerinin sorunu olan içme suyu ve fosseptik sorunu masaya yatırılacak. İçmeler’de plaj kullanımı, plaj düzenlemesi, sezonun uzatılması gibi konularda en kısa zamanda daha ayrıntılı bir toplantı yapılacak."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!