Turizmciden turisti kazıklamama andı

Güncelleme Tarihi:

Turizmciden turisti kazıklamama andı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2008 11:18

Marmaris’in İçmeler Beldesi’ndeki restoran ve bar sahipleri, en çok tüketilen içecek ve yiyeceklere taban fiyatı getirdi, turisti rahatsız etmeyeceklerine, kazıklamayacaklarına ve dolandırmayacaklarına söz verdi, sözleşme imzaladı.

Haberin Devamı

İÇMELER Restoran ve Barcılar Derneği’nin (İRBD) genel kurulunda, bazı işletmelerin turisti kandırıp dolandırdığı iddia edildi, önlenmemesi halinde bölgenin ve ülkenin, ekonomik zarar göreceği, imaj kaybına uğrayacağı dile getirildi. 102 üye de bu görüşü onayladı. Bunun üzerine Başkan Ali Aygün ile yönetim kurulu üyeleri Orhan Tazegül ve Murat Akgül sözleşme hazırladı.

Sözleşmeyi imzalayan esnaf sayısı 100’ü aştı. Sokak sokak dolaşan ve etkinlikleri adeta yürüyüşe dönüşen esnafı destekleyen vatandaşlar, "Ne vatanımızı ucuza satalım, ne de turisti kandırıp, dolandırıp ülkemizin imajını bozalım. Bu hareket toplumun her kesimine yayılmalı" dedi.

İşletmeciler belediyeye kadar yürüdü, Aygün, Tazegül ve Akgül, Başkan CHP’li Yavuz Çokberkit’le görüştü. Sözleşmeye imza atanları canı gönülden kutladığını belirten Çokberkit, ancak taban fiyat uygulamasının yasalarca mümkün olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Başkan da imzaladı

Çokberkit, "Ancak birlik ve beraberlik içinde olursanız, taban fiyat konusunda diğer meslektaşlarınızı da razı edersiniz. Ya da turist, büyük bir çoğunluğun yanında çok ucuza satanlardan şüphelenmeye başlar. Turistin rahatsız edilmesi, kazıklanması ve dolandırılması konusunda ise her zaman çok titiz davranmaya çalışıyoruz. Ancak İçmeler’de 500’e yakın restoran ve bar var. Bunun yanı sıra sadece 5 zabıta memurumuz var. Yine de emniyetle birlikte kararlılıkla mücadele ediyoruz. Sizler de bize bu konuda yardımcı olursanız, önüne geçmemiz kolaylaşır" diye konuştu.

Kafeterya sahibi de olan Çokberkit, esnaf kimliğiyle söz konusu sözleşmeyi imzaladı. Çokberkit, belediye kapısında bekleyen esnaf tarafından alkışlandı.

Taban fiyatlar

İRBD Başkanı Ali Aygün, sözleşmeye uyulması halinde 0.33 litre biranın 3.5, 0.50 litre biranın 4, kadehte tek rakının 6.5, kokteyllerin 8, yabancı marka biraların 5, sıcak içeceklerin 3, kadeh viskinin 9, 0.70 litre şarabın 20, pirzolanın 22, tavuk set mönünün 18, pizzanın 13, İngiliz kahvaltısının 5, dönerin 5, hamburgerin 5, balık yemeğinin ise 18 YTL’nin altında satılmayacağını kaydetti.

Haberin Devamı

Bedava vermek yok

Turistlerin en çok tükettiği 11 içecekle 16 yiyeceğin taban fiyatlarının yer aldığı bir sözleşme hazırlandı, altına da şu sözler yazıldı: "İkinci bir karara kadar, yukarıda belirtilen taban fiyatlara uyacağıma, kapıda ve hiçbir şekilde bedava bir ürün vermeyeceğime, turisti dolandırmayacağıma, hanutçuluk yapmayıp yaptırmayacağıma, bu konularda emniyet ve belediye memurlarına zorluk çıkarmayacağıma herkesin huzurunda şerefim üzerine ant içerim."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!