Turizm meşalesi İzmir’de yanacak

Güncelleme Tarihi:

Turizm meşalesi İzmir’de yanacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2008 00:00

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Çeşme’ye Dünya çapında yatırımcıların geleceğini söyledi. İzmir’in yatak kapasitesini çoğaltacaklarını söyleyen Günay, "İzmir’de yanacak turizm meşalesi Ege’yi etkileyecek" dedi.

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Alaçatı ve Çeşme’de incelemelerde bulundu. Günay, Çeşme’ye yeni yatırımlar gelmesine çabaladıklarını söyleyerek, "Dünya çapında yatırımcılar gelecek. İzmir’in yatak kapasitesini çoğaltacağız. İzmir’de yanacak turizm meşalesi Ege’yi etkileyecek" dedi.

Günay, Çeşme’de Süleyman Karaaslan Meydanı’ndaki kafeteryada vatandaşlarla sohbet etti, sorularını yanıtladı. Günay, "İzmir son derece önem verdiğimiz, çok büyük potansiyeli olan, ama geçmişte ihmal edilip geride kalmış. Turizm için önemli özellikleri var" dedi.

EXPO konusunda talihsizlik yaşandığını belirten Günay bu konuda şunları söyledi,

"Dünyanın 150 ülkesi içinde 65’e 85 gibi sonuç aldık. 11 oy sonucu değiştirebiliyordu. Ama talihsizlikler yaşadık. Çünkü EXPO’nun aynı zamanda ticari boyutu var. Planlamalarımız, çalışmalarımız, hazırlıklarımız cumhuriyetin 100. yılına dönük. Ama sonuçta Batı’nın doğusunda, Doğu’nun batısındayız. Geçmişte demokrasimiz bazı talihsizlikler yaşadı. Kırılmalar, tökezlemeler, haksız müdahaleler yaşandı. Dışarıdan bakanlar ’Acaba bu yanlışlıklar tekrar Türkiye’de yol alabilir mi’ kaygısını geçirmişlerse, bu 11 oyu etkilemiştir. Ama bu İzmir’in değerini küçültmez. Altın yere düşmekle kıymetinden kaybetmez. İzmir bir mücevher, bir değerdir, bir altındır, o yüzden bu 65’e 85 oylaması bu kezdir. Sanıyorum ki biz bunu 2018’lerde, 2020’lerde tekrar deneriz ve bunu mutlaka başarırız."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!