Turizm bereketi

Güncelleme Tarihi:

Turizm bereketi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2015 01:33

Çanakkale Deniz Savaşları’nın 100’üncü yıldönümüne hazırlanan Çanakkale’ye denizden Avustralya ve Yeni Zelandalı turist yağacak.

Haberin Devamı

ÇANAKKALE, 24 Nisan’da büyük bir törene ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yıldönümü kapsamında binlerce kişinin akın etmesi beklenen kentte en büyük sıkıntı ise konaklama yerinin azlığı. Atalarını savaştıkları topraklarda anmak isteyen Anzaklar, yatak kapasitesinin sınırlı olması nedeniyle sorunu kruvaziyer gemileriyle aşma yoluna gitti. Bu kapsamda 17-27 Nisan tarihleri arasında Çanakkale açıklarında renk renk, boy boy toplam 14 yüzen sarayın demirlemesi hedefleniyor. Bu yolla kente yaklaşık 14 bin kişinin gelmesi beklenirken, bu sayının gemilerde görevli personelin de eklenmesiyle 20 bini bulacağı tahmin ediliyor.

Turizm bereketi

Haberin Devamı

ANMA TÖRENLERİ YIL BOYU SÜRECEK

24 Nisan’daki resmi anma törenlerine katılacak İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’i 7 destroyer koruyacak. Çanakkale Limanı’na aynı anda sadece 2 gemi yanaşabildiği için gelenlerin çoğu açıkta demirleyecek. Valiliğin 25 Nisan’daki törende alana giriş sayısını 13 bin kişiyle sınırlaması bekleniyor. İzin kartı olmayanlar tören alanına giremeyecek. O tarihlerde öğrencilerin ve vatandaşlarının da alana girişine izin verilmeyecek. Açıkta demirleyen gemilerin yolcuları İstanbul ve diğer kentlerden getirilecek tur yatlarıyla karaya çıkarılacak.

Turizm bereketi

İNGİLTERE KRALİÇESİ GELİYOR

Bu yılki törenlere Avustralya ve Yeni Zelanda başbakanları ile İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in de katılacak olması Ankara’yı harekete geçirdi. İngiliz donanmasının yenilgiye uğratıldığı 18 Mart 1915’in yıldönümündeki törenlere daha fazla önem veren Türkiye, bu kez 25 Nisan için de tören hazırlamaya karar verdi. Anzak Anma Günü’nden 2 gün önce İstanbul’da resepsiyon ve barış zirvesi planlayan Ankara, katılacak yabancı devlet ve hükümet temsilcileriyle 24 Nisan’da da Çanakkale’de tören düzenleyecek. Başbakan Ahmet Davutoğlu başbakanlara, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da devlet başkanlarına mektup göndererek, “Çanakkale Savaşları’nın 100’üncü yıldönümünde sizleri de aramızda görmekten memnuniyet duyacağız” dedi.

Haberin Devamı

Turizm bereketi

TANITIM İÇİN ÇOK BÜYÜK FIRSAT

Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yıldönümü kapsamında kente 2 gemilerinin sefer düzenleyeceği bilgisini veren MSC Türkiye Yürütme Kurulu Üyesi Savaş Ercan, “Toplam da 5 bin 500 yolcu olacak. Mürettebatı da eklediğimiz zaman bu sayı 6 bini buluyor. Bu gemiler Çanakkale, İstanbul ve Kuşadası rotasında olacak. Bu gemilerle gelenlerin büyük bir kısmı ülkelerinde hatırı sayılır kişiler. Onun için bu hem Türkiye, hem de Çanakkale’nin tanıtımı için büyük fırsat olacak” diye konuştu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!