Turist esnaftan şikayetçi

Güncelleme Tarihi:

Turist esnaftan şikayetçi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2013 00:00

KUŞADASI Kaymakamı Mustafa Ayhan, meslek odaları, turizm örgütleri ve işletme temsilcileriyle toplantı yaptı.

Haberin Devamı

 Limanı işleten Ege Ports Firması’nın genel müdürü Aziz Güngör, turistlerin geri dönüşlerinde doldurdukları anket formu sonuçlarını açıkladı. Anket sonuçlarına göre turistlerin esnafın tutumu ve davranışlarından şikayetçi olduğunun ortaya çıktığını belirten Güngör, “Turistler rahat alışveriş yapamamaktan şikayetçi. Esnafın kaba olduğu görüşündeler” dedi.

Sosyal patlama olur
Kuşadası Ticaret Odası Başkanı (KUTO) Serdar Akdoğan ilçede 7 bin 500 esnaf bulunduğunu, turist potansiyeline göre bu sayının çok fazla olduğunu kaydetti. Ticari hayatta ciddi bir işsizlik sorunu olduğuna vurgu yapan Akdoğan, “Kurvaziyerle gelen turist çarşılara bırakılmıyor. İşgaliyelerde adaletsizlik var. Seyyar satıcılar yerleşik esnafla rekabet halinde. Çarşamba pazarında her şey satılıyor, yeni bir çarşı gibi. Çarşıda ciddi bir işsizlik var. Bu durum ileride sosyal patlamalara neden olur” diye konuştu.

Haberin Devamı

İşyeri sınırlaması
Belediye Başkanı Esat Altungün (CHP) de esnaf, müşteri profiline göre iş değiştirdiği için işgaliyenin arttığını belirterek, “Kuşadası’nda işyerlerinin sınırlandırılması, ticari envanter için hukuki zeminin olması gerekir. Hukuki boyutu incelendikten sonra bir dönem taksi ve minibüslerde olduğu gibi işyerlerine sınırlama getirilebilir” dedi.
Kaymakam Ayhan, turistin rahatsız edilmesinin mazeretinin olamayacağını belirterek, “Bu bir ahlak sorunudur. Hiçbir gerekçe esnafın turisti rahatsız etmesine neden değildir. Çarşı esnafının ahlaki davranış konusunda eğitilmesi, uyarılması gerekir. Bazı olaylar polisiye tedbirlerle düzelmez. Mesleki odalar üyelerine yaptırım uygulamalı. Kent bilincinin oluşması gerekir. Sektörler arasında diyalog yok. Aynı kentte yaşayan insanlar iletişim sorunu yaşıyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!