TÜRGÖK ödülleri sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

TÜRGÖK ödülleri sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2015 01:05

İZMİR'de, 2004 yılında görme özürlülerin eğitimleri ile kültürel gelişimlerine ücretsiz hizmet etmek amacıyla Avukat Gültekin Yazgan önderliğinde kurulan Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı'nın (TÜRGÖK) düzenlediği Görme Özürlüler Arası 5. Öykü Yarışması Engelliler Haftası'nda Sonuçlandı, dülleri İzmir Sanat'ta düzenlenen etkinlikle dağıtıldı.

Haberin Devamı


Ülkenin ilk ve tek görme özürlüler kitaplığı TÜRGÖK yönetiminin ev sahipliğinde düzenlenen törene, ödül kazananlar ile okullar ve davetlilerin yanı sıra jüri üyeleri de katıldı. Türkiye'nin dört bir yanından gönderilen toplam 47 öykü arasında yazar Birsen Ferahlı, yazar Canan Tan, edebiyat öğretmeni Düriye Ayyıldız, şair- yazar Hidayet Karakuş, yazar Mavisel Yener, yazar Muzaffer İzgü, gazeteci yazar Y. Bekir Yurdakul ve TÜRGÖK Yönetim Kurulu Başkanı Tülay Yazgan'dan oluşan jürinin değerlendirmesi sonucunda "Kavuşmak" temalı Gençler Öbeği'nde "Birlikte Başarmak" isimli eseri ile birinci olan İzlem Kaşgir netbook, "Suya Hasret Toprak" isimli eseri ile ikinci olan Merve Arıcı" ve "Kara Gün Kavuşması" isimli eseri ile üçüncü olan Güliz Çakar cep telefonu kazandılar.
Yetişkinler Öbeğinde ise; "Hoşça Kal Baba" isimli eseri ile birinci olan Azmi Ermiş dizüstü bilgisayar, "Bitmeyen Gidiş" isimli eseri ile ikinci olan Selahattin Eğe netbook, "En Son Sesin ve Sesim Gitti" isimli eseri ile üçüncü olan Halime Yıldız cep telefonu kazandı.
Gençler Öbeğinde "Melek", "Bu Benim Hikayem" isimli eserlerin sahipleri Şeydanur Kaplan, Dilara Rüveyde Kılıç ile Yetişkinler Öbeğinde "Bizden Gidenler" isimli eseri ile Emine İşler de özendirme ödülü olarak ses kayıt cihazı kazandılar. Gültekin Yazgan özel ödülünü "Özgürlük Yolu " isimli eseri ile kazanan Yücel Yılkıran'a da netbook armağan edildi.
Yarışmaya eser gönderen tüm katılımcılara başarı belgesi gönderilirken, yarışmada ödül kazanan eserler kabartma kitap ve sesli CD olarak hazırlandı, katılımcılara gönderilecek.
TÜRGÖK Yönetim Kurulu Başkanı Tülay Yazgan yaptığı konuşmada; öykü yarışmasının bu yıl beşincisini gerçekleştirdiklerini belirterek, "Kuruluşumuzdan bu yana kitaplıkların bir kitap deposundan ibaret olmadığına, eğitime ve kültürel gelişime hizmet eden etkinliklerin de düzenlenmeleri gerektiğine inanıyoruz ve bu nedenle her yıl artan katılımcı sayısı ile bu etkinliği de sürdürmeyi hedefliyoruz. Farklı şehirlerde bulunan TÜRGÖK üyeleri bu sayede bir araya da gelmiş oluyorlar. Yarışmayı özellikle kütüphaneler haftasında başlattık ve engelliler haftasında sonuçlandırdık. Tüm emeği geçenlere ve yarışmaya katılanlara ilgilerinden dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.
Aşık Veysel Görme Engelliler Okulu öğrencisi Gizem Ergin, okul görevlilerinden Şükrü Değer'in bağlaması eşliğinde türkü söylerken, Karşıyaka Özel Piri Reis İlköğretim Okulu öğrencileri Yoğun Hikayeler ile, Nokta Koleji öğrencileri ise şiir ve müzik dinletileriyle etkinliğe renk kattı.
Mehmet KURT / İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF
DHA-Bölge - - Mehmet KURT
2015-05-12 17:19:54

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!