Truva Atı’na barış için beyaz fular bağladılar

Güncelleme Tarihi:

Truva Atı’na barış için beyaz fular bağladılar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2016 15:31

 ÇANAKKALE’de Barış İnisiyatifi üyeleri, kordon boyunda sergilenen Truva Atı’nın boynuna ’beyaz fular’ bağlayarak barış mesajı verdi.

Haberin Devamı

Truva Atı’na barış için beyaz fular bağladılar

Kendilerine, ’Beyaz İnisiyatif’ adını veren gönüllü bir grup, başrolünde Brad Pitt’in oynadığı ’Troy’ filminde kullanıldıktan sonra getirildiği Çanakkale’de kordon boyunda sergilenen Truva Atı’nın önünde ilginç bir eylem gerçekleştirdi. Yaklaşık 50 kişilik bir grup, boyunlarına beyaz fular bağladı. Eylemi dikkat çekici hale getirmek için ise bir feyaz fular da kentin sembollerinden Truva Atı’nın boynuna bağlandı.

Üzerinde hiçbir yazı bulunmayan beyaz bir pankart açan ’Beyaz İnisiyatif’ adına basın açıklaması yapan Ayla Başkurt, ülkede yaşananlardan rahatsız oldukları için toplandıklarını belirtti. Her geçen gün artan sayısıyla Beyaz İnisiyatifin daha çok insanın vicdanını temsil ettiğini belirten Başkurt, "Memleketin bir yanında sönmeyen bir ateş var bakınız. Aylardır sokağa çıkma yasaklı şehirler. Delik deşik sokaklar. Kurşunlanmış duvarlar. Kan kokan evler. Bomba sesiyle uyanan çocuklar var. Bombanın canının aldığı ufacık çocuklar. Gelmeyen ambulanslar. Kan kaybından ölen yaralılar. Gömülemeyen ölüler. Her gün bir ölüm daha yaşandığı için tutulamayan yaslar var. İnsanlar ölüyor. Genç, yaşlı, çocuk, kadın, erkek, üniformalı, üniformasız. Her biri yakınları için en değerli. Bir kalbiniz vardı, gözyaşımız, vicdanınız, insanlığınız, hatırlayınız. Bugün burada kentimizin sembollerinden Truva Atı’na beyaz fular takarak, barışın kenti Çanakkale’nin yaşamdan yana ve ölüme karşı olduğunu gösteriyoruz. Beyaz renk saflığın ve temizliğin simgesidir. Ölümler olduğu sürece tek rengiz. Sadece beyazız ve beyaz giyip beyaz kuşanacağız. İnsanlığı ve vicdanlara sesleniyoruz. Silahlar sussun, ölümler dursun" diye konuştu.

Eyleme katılanlardan sosyolog Hektor Öktem’in ’Mavri’ isimli köpeğiyle gelmesi dikkat çekti. Beyaz İnisiyatif üyeleri, daha sonra boynuna beyaz fular taktıkları Truva Atı’nın önünde topluca fotoğraf çektirip sessiz bir şekilde dağıldı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!